Ένα εντυπωσιακό GIF με την επέλαση της σκόνης

Σίγουρα φέτος ζήσαμε ακραία καιρικά φαινόμενα και κανείς δεν θα ξεχάσει εύκολα την χρονιά που πέρασε. Χιόνια, μπλε φεγγάρια, σεισμούς, χαλάζι, σκόνες λογής-λογής, ενώ και η πρώτη ολική έκλειψη υπερπανσελήνου (μετά το 1982) που θα συμβεί στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι σίγουρα ένα από αυτά.

 


Article featured image
Article featured image

Σε ότι αφορά στη σκόνη που μας έπνιξε, με τα ποσοστά της να είναι πάρα πολύ αυξημένα έως πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας, σίγουρα χθες και σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη αφού η σκόνη υποχώρησε αρκετά.

Συγκεκριμένα, προχθές Τρίτη οι ποσότητες κυμαίνονταν από 3000 έως 7500mg, ενώ χθες από 120 έως 1600mg. Μεγάλη η διαφορά, έστω κι αν τα επιτρεπόμενα όρια είναι στο 50mg.

Βασικά από την Τρίτη το απόγευμα σιγά-σιγά ξεκίνησε να υποχωρεί και αυτή η υποχώρηση συνεχίστηκε μέσα στην χθεσινή ημέρα.

Επιτέλους παίρνουμε ανάσες. Για λίγο όμως, αφού αναμένουμε την κόκκινη σκόνη από την Αφρική. Να δούμε τι άλλο θα ζήσουμε φέτος σε τούτη τη μαρτυρική μεγαλόνησο!

Μέχρι τότε δείτε πιο κάτω ένα εντυπωσιακό GIF με την επέλαση της σκόνης στην Κύπρο, το οποίο καλύπτει τις ημερομηνίες από 5 μέχρι 9 Σεπτεμβρίου.

 

via GIPHY


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ