Αν «σβήσουμε» τον ή τη σύντροφό μας από «φίλο»/η, θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τη φλόγα και το μυστήριο της σχέσης, που υπονομεύονται όταν γνωρίζουμε τα πάντα ο ένας για τον άλλον όσον αφορά τις δραστηριότητές μας.
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι το καλύτερο απ' όλα θα ήταν να καταργήσουμε τελείως τον λογαριασμό, ώστε να περνάμε αυτόν τον χρόνο που αφιερώνουμε στα κοινωνικά δίκτυα με τον/τη σύντροφό μας.
Αν ο σύντροφός μας πάντως δεν καταλαβαίνει αυτή μας την απόφαση (να μην είμαστε φίλοι στα κοινωνικά δίκτυα), πρέπει να του/της εξηγήσουμε ότι η σχέση ή ο γάμος μας είναι σημαντικότερη και ότι έτσι θα τη διατηρήσουμε υγιή.
Η χρήση των κινητών τηλεφώνων κάνει τα ζευγάρια να ασχολούνται λιγότερο μεταξύ τους πράγμα που οδηγεί σε τσακωμούς και παρεξηγήσεις. Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα, το 25% των ανθρώπων που είναι σε σχέση νοιώθουν ότι ο/η σύντροφός τους αποσπάται από το κινητό του/της και το 8% εξ' αυτών είχαν τσακωμούς εξαιτίας αυτού.
Άλλη πρόσφατη μελέτη σε νέους από τη Βρετανία, έδειξε ότι μόνο λίγο περισσότεροι από τους μισούς (56%) ανθρώπους που βρίσκονται σε σχέση πιστεύουν στο να μοιράζονται τους κωδικούς τους για το κινητό ή τον υπολογιστή και τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα και μόνο το 1/3 έχουν ήδη τους εν λόγω κωδικούς του / της συντρόφου τους.
Επίσης από την έρευνα προέκυψε ότι οι 4 στους 10 ενήλικες κοιτάνε κρυφά το κινητό του/της συντρόφου τους. Οι 6 στους 10 όμως από αυτούς τους ανθρώπους, έχουν πιάσει τον/τη σύντροφό τους να τους απατά. Το 1/3 από την άλλη, έχουν καταστρέψει μία έκπληξη επειδή κοίταξαν το τηλέφωνο ή το e mail του/της συντρόφου τους.