Σε αντίθεση με τη σύγχρονη εποχή, όπου στην αρχιτεκτονική του τόπου μας έχει κυριαρχήσει η κακογουστιά και το «τσουβάλιασμα» πολλών ανθρώπων μαζί, παλαιότερα οι άνθρωποι στο νησί μας έφτιαχναν κτίσματα ομορφότερα, ανθεκτικότερα και με χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες και το κλίμα.
Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή πτυχή του βιοκλιματικού παράγοντα στην αρχιτεκτονική της ανατολικής Μεσογείου θα εστιαστεί διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία, την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου στις 19:30.
Τη διάλεξη θα δώσει ο Ομότιμος Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, Παναγιώτης Τουλιάτος.
Σύμφωνα με την πρόσκληση, η νοοτροπία του παρελθόντος να λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλίματος, του περιβάλλοντος, της τοπικής σεισμογένειας και των τοπικών ηθών και συνηθειών θα αποτελέσει τον κύριο άξονα της διάλεξης.
Μια νοοτροπία που «παρήγαγε θαυμαστά ιστορικά δείγματα ανθεκτικών, εντεταγμένων αρμονικά στο περιβάλλον, αντισεισμικών και βιοκλιματικών κατασκευών σε αντίθεση με τις σημερινές νοοτροπίες και συστήματα που εφαρμόζονται».
FACEBOOK EVENT ΕΔΩ