Φεστιβάλ γειτονιάς στο Καϊμακλί: «που τη μικρή στη μεγάλη μας γειτονιά»

Ένα αλλιώτικο συναπάντημα και γλέντι θα στηθεί αύριο, Κυριακή, 3 Ιανουαρίου στο Καϊμακλί.

 


Article featured image
Article featured image

Σε μία γειτονιά ανθρωποκεντρισμού, δημιουργίας και συνεργασίας μετεξελίσσεται το Καϊμακλί στη Λευκωσία, όπου συμβαίνουν πράγματα ξένα με την ευρύτερη αποξένωση της εποχής μας.

Σε κείμενο που ετοίμασαν τα άτομα που πήραν την όμορφη αυτή πρωτοβουλία αναφέρουν:

«Την Κυριακή, 3 του Γενάρη, στη γειτονιά του παλιού Καϊμακλιού, γείτονες τζαι γειτόνισσες αννοίουμεν τα σπίθκια μας, την ώρα που χιλιάδες «γειτόνων» μας αναγκάζουνται να εγκαταλείψουν τα δικά τους, τζαι φιλοξενούμεν μια γιορτή που ενώ ξεκινά έχοντας ως σημείο αναφοράς τη μικρή γειτονιά του Καϊμακλιού, στην τελική μεγαλώνει, αννοίεται τζαι διευρύνεται αγκαλιάζοντας ανθρώπους τζαι συλλογικότητες πέραν των (δημοτικών) της ορίων, παίζοντας με τις ίδιες τούτες έννοιες: του χώρου, των συνόρων, των μεταιχμίων. Σε τούτη τη γιορτή πρώτιστο ρόλο τζαι λόγο έχουν η πολυφωνία, η δημιουργία, η συνεργασία, η ανοιχτότητα τζαι η ορατότητα, καθώς εν έννοιες που συνεπάγονται σχέσεις αμοιβαιότητας μεταξύ ούλλων όσων εν να βοηθήσουν στο στήσιμο της γιορτής αλλά τζαι εν να συμμετάσχουν σε τούτη».

Η γιορτή θα ξεκινήσει που τις 10:30 το πρωί, όπου διάφορα εργαστήρια θα φιλοξενούνται στον κοινωνικό χώρο Κaymakkin και στο καφενείον «Ο Πλάτανος».

«Τα εργαστήρια τούτα απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο τζαι σε παιδιά τζαι εφήβους, αφού εν κατά βάση συμμετοχικά τζαι διαδραστικά. Κατά τις 1:30 το μεσημέρι, μετακινούμαστε προς την πλατεία της Αγίας Βαρβάρας όπου εν να υπάρχει συριακό φαΐ, μεταξύ άλλων πιάτων (οτιδήποτε θέλετε να ετοιμάσετε για να το μοιραστούμε, εν ευπρόσδεκτο) τζαι ζωντανή ρεμπέτικη μουσική ως αργά το απόγευμα».

Τα έσοδα από τη γιορτή θα δοθούν για υποστήριξη των εργαστηρίων που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοφίνου.

«Χωρίς διαμεσολαβητές τζ’ αντιπροσώπους, λοιπόν, επιθυμούμε να γίνουν ορατές διάφορες φωνές, να γνωριστούμε μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να προκύψουν συζητήσεις, να ανοίξουν μελλοντικοί διάλογοι τζαι, βεβαίως, να περάσουμε καλά. Περιμένουμε να σας δούμε τζιαμέ!»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ