Η είδηση δεν είναι τωρινή, αξίζει όμως τέτοια θέματα να τα θυμόμαστε και να τα αναδεικνύουμε ξανά και ξανά.
Συγκεκριμένα, από το 2008, το «Geelong Grammar School» εφαρμόζει πρόγραμμα «Θετικής Εκπαίδευσης» και συνδυάζει την διδασκαλία με την θετική ψυχολογία.
Το σχολικό πρόγραμμα βασίζεται στην πρωτοποριακή εργασία του Μάρτιν Σέλιγκμαν του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος, πολλοί δάσκαλοι χρησιμοποιούν τον διαλογισμό.
Ειδικά στις εξετάσεις, τα παιδιά διαλογίζονται για 10 λεπτά πριν ξεκινήσουν να γράφουν.
Τα παιδιά στο Γυμνάσιο Λέρχενφελντ του Αμβούργου διδάσκονται πώς να είναι ευτυχισμένα. Μέσα από τα μαθήματα ευτυχίας, τα παιδιά κατανοούν τι σημαίνει κοινότητα, αναπτύσσουν τις ικανότητες τους και μαθαίνουν να εμπιστεύονται τους άλλους.
Οι δημιουργοί του προγράμματος «Happiness» πιστεύουν πως με αυτά τα εργαλεία οι μαθητές μπορούν να αντιμετωπίσουν την πίεση και το άγχος στο σχολείο. Η ευτυχία ως θέμα ή ως μέθοδος εκπαίδευσης γίνεται όλο και δημοφιλής στη Γερμανία αλλά και σε όσες χώρες μιλούν αγγλικά.
Πολύ λίγα κράτη στον κόσμο τοποθετούν την ευτυχία ως βασικό αναπτυξιακό στόχο. Το μικροσκοπικό Βασίλειο του Μπουτάν στα Ιμαλαΐα, έχει μετονομάσει το ΑΕΠ σε Ακαθάριστο Εθνικό προϊόν Ευτυχίας.
Το Γυμνάσιο Woochu είναι ένα από τα σχολεία που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα μοντέλο σχολείου που φιλοδοξεί να δημιουργήσει υγιείς μαθητές, πνευματικά και σωματικά.