Κακοκαιρία στην Ευρώπη, καλοκαίρι στην Κύπρο

Ισχυρός αντικυκλώνας που χτίζεται πάνω από την Σκανδιναβία θα εκτοπίσει ψυχρές αέριες μάζες από βόρεια προς τη Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, όπου αναμένονται ισχυρά μέτωπα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

 


Article featured image
Article featured image

Η περιοχή μας δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτή την εξέλιξη του καιρού, αφού ψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες που βρίσκονται στην βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή δεν το επιτρέπουν.

Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό ( 5 βαθμούς πάνω από το κανονικό για την εποχή) 30 έως 33 βαθμούς στα παράλια και στους 24 βαθμούς στην χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους.

Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι σε όλες τις περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός συνεχίζει κυρίως αίθριος με αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει περεταίρω αισθητή πτώση αφού η περιοχή μας θα επηρεάζεται από δροσερούς μέτριους ως ισχυρούς δυτικούς ανέμους.

 

*Για συνεχή ενημέρωση για τον καιρό στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ