Η πρόκληση του Ακάμα με mountain bike

Διασχίζοντας τον Ακάμα σε δυο ρόδες. Η χερσόνησος μέσα από τα μάτια 120 ποδηλατιστών.

 


Article featured image
Article featured image

Την ευκαιρία να θαυμάσουν το υπέροχο τοπίο του Ακάμα αλλά και να παλέψουν με τα στοιχεία της φύσης εντός του προστατευόμενου εθνικού δρυμού είχαν την περασμένη Κυριακή (02/10) 120 ποδηλάτες, οι οποίοι μετείχαν στο Akamas Mountain Bike Challenge, που διοργάνωσε η Bikin Cyprus. Ήταν ο τέταρτος και τελευταίος γύρος για φέτος στο Κύπελλο Κύπρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το 2016.

Ο αγώνας διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει ν’ αναδείξει τις φυσικές ομορφιές του Ακάμα και την ανάγκη προστασία τους, αλλά και την ανεπανάληπτη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει ο συνδυασμός του ποδηλάτου με τη μοναδικότητα της φύσης. Υποστηρικτές ήταν η ασφαλιστική Atlantic, η Ελληνική Τράπεζα, η Bolsevita, η Bikin Cyprus Adventures και το cyprusactivelife.com.

Από την Άη Γιώργη της Πέγειας

Πρόκειται για αγώνα ορεινής ποδηλασίας point to point με σημείο εκκίνησης το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου της Πέγειας. Η διοργάνωση περιλάμβανε τρεις διαφορετικές αποστάσεις, 27.5χλμ, 49χλμ και 58.5χλμ, διαφορετικών βαθμών δυσκολίας κάθε μια. Τη μεγάλη, και πιο δύσκολη διαδρομή, η οποία είχε ανάβαση 910μ και έφτασε μέχρι τις φημισμένες Φοντάνα Αμορόζα και Blue Lagoon στις βόρειες ακτές της Κύπρου, κέρδισε ο Αντρέας Μιλτιάδης της Elite Cycling, με δεύτερο τον Παντελή Χριστοφόρου και τρίτο τον Αλέξανδρο Ματσάγγο, αμφότεροι του Αγίου Μνάσωνος.

Στη μεσαία απόσταση πρώτος ήταν ο Γιάννος Σάββα που τερμάτισε σχεδόν ταυτόχρονα με τον Γιώργο Φάττα – και οι δύο έτρεξαν με τα χρώματα της Cosmopolis. Τρίτος ο Χαράλαμπος Χριστοδούλου του Ποδηλατικού Ομίλου Πάφου. Τη κατηγορία των γυναικών στα 49χλμ κέρδισε η Jelena Petrova.

Στα 27.5χλμ πρώτος στα αγόρια ήταν ο Χρίστος Φιλοκύπρου με δεύτερο τον Μάριο Ιωάννου -του Αγίου Μνάσωνος και οι δύο- ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφή της Ομόνοιας. Στα κορίτσια πρώτη η Κάλια Λαζάρου και η Ελένη Ανδρέου του Αγίου Μνάσωνος κατέβαλαν τις δύο πρώτες θέσεις, αντίστοιχα, ενώ τρίτη ήταν Δήμητρα Κουκουμά της Ομόνοιας.

Περισσότερες πληροφορίες και πλήρη αποτελέσματα στο www.cyclingcy.com.

 Η ποδηλασία τον Ακάμα

Η Χερσόνησος Αρναούτη ή Ακάμα όπως είναι γνωστή, θεωρείται ιδανική για ορεινή ποδηλασία λόγω των πολλών δασικών δρόμων και μονοπατιών που διαθέτει. Μονοπάτια όπως η Αφροδίτη και ο Άδωνης προσφέρουν μαγευτική θέα στους λάτρεις της φύσης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά σε σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας. Το πανευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 διέρχεται επίσης από τον Ακάμα, ενώ υπάρχει ο εκδρομικός χώρος των Σμιγιών που προσφέρεται για ξεκούραση.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ