Ο κορυφαίος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης δημιούργησε για λίγους, στο εστιατόριο Vivaldi

Συνδυάζοντας εμβληματικά στοιχεία της μεσογειακής κουζίνας με τα πιο σπάνια και εκλεπτυσμένα υλικά, ο καταξιωμένος και παγκοσμίου φήμης Chef Ανδρέας Μαυρομμάτης, δημιούργησε νέες μοναδικές εμπειρίες υψηλών γαστρονομικών προδιαγραφών, ειδικά για το πολυβραβευμένο εστιατόριο Vivaldi στο ξενοδοχείο Four Seasons.

 


Article featured image
Article featured image

Στη διάρκεια γεύματος για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που παρατέθηκε στο πλήρως ανακαινισμένο εστιατόριο Vivaldi by Mavrommatis, ο κορυφαίος Chef παρουσίασε τις μεσογειακές γαστρονομικές του προτάσεις και αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του νέου μενού. 

Σκοπός μας τόνισε ο κ. Μαυρομμάτης ήταν να εντάξουμε και να αναδείξουμε τα κυπριακά προϊόντα, σε πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική, ιταλική, γαλλική και ισπανική κουζίνα, χρησιμοποιώντας τα πιο φρέσκα μεσογειακά υλικά.

Είναι καθήκον μας πρόσθεσε, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε πιάτα υψηλής ποιότητας, με πειθαρχεία και αφοσίωση στο όραμα μας.

Η γαστρονομία κατέληξε ο Ανδρέας Μαυρομμάτης, πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό, καθώς είναι ουσιαστικό προϊόν του πολιτισμού μας και αναδεικνύει την κουλτούρα μας.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ απόλαυσαν τις υπέροχες δημιουργίες του νέου μενού, αρμονικά συνδυασμένες με κρασιά που επέλεξε ο βραβευμένος sommelier του εστιατορίου Vivaldi by Mavrommatis.

 



Η ομάδα των chef του εστιατορίου Vivaldi by Mavrommatis με τον Ανδρέα Μαυρομμάτη



 



Vegetable broth - Ζωμός λαχανικών με κορίανδρο, βολέτο, χαλλούμι σχάρας




 



Ταρτελέτα λαχανικών, βινεγκρέτ με ελιές Καλαμάτας και ρίγανη





Ravioli – Ραβιόλι del plin γεμιστό με μπουρράτα, τρούφα και παρμεζάνα 36 μηνών





Καλκάνι στον ατμό με λεμονόφυλλα, σπανάκι, σκαρμόζα

 



Kolokassi – Μοσχαράκι γάλακτος σε καλτσόνε, μιλ φειγ Κολοκάσι με σέλινο και τρούφα, ζωμός με φασκόμηλο





Τιραμισού κράμα μασκαρπόνε μπισκότο με Μεταξά, παγωτό μαστίχας


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ