Ενδιαφέρει όλους τους ηθοποιούς της Κύπρου [και όχι μόνο]

Στο Πάφος 2017 φαίνεται πράγματι να ποιείται ήθος

 

Φωτογραφία: Θεόδωρος Τερζόπουλος

 


Article featured image
Article featured image

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 προετοιμάζοντας τη θεατρική παραγωγή της πολυεθνικής, πολύγλωσσης τραγωδίας «Τρωάδες» του Ευριπίδη, διοργανώνει σχετικό εργαστήρι για ηθοποιούς και ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό της διάσημης μεθόδου του Θεόδωρου Τερζόπουλου με τίτλο «Η Επιστροφή του Διόνυσου».

Ο παγκοσμίου φήμης καταξιωμένος Θεόδωρος Τερζόπουλος, εμπνευστής και σκηνοθέτης του έργου Τρωάδες θα παρουσιάσει τη μέθοδο την ερχόμενη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στην Παλιά Ηλεκτρική στις 18:00.  Πρόκειται για μια μέθοδο εκπαίδευσης για τον ηθοποιό, η οποία βασίζεται τόσο στη φιλοσοφία όσο και στην πρακτική, στην περίφημη «αποδόμηση», και σε ασκήσεις που ενεργοποιούν το σώμα, τη φωνή, την αναπνοή, την εκφορά του λόγου, τον ρυθμό, την είσοδο και την έξοδο στη σκηνή αλλά και την επί σκηνής παρουσία. Η μέθοδος διδάσκεται ήδη σε πολλές Ακαδημίες Τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη μέθοδος κυκλοφόρησε σε βιβλίο στα ελληνικά και στα ρωσικά ενώ πρόκειται να εκδοθεί και σε γερμανικά, τούρκικα, πολωνικά, κινέζικα, κορεάτικα και αγγλικά.

«Η επιστροφή του Διόνυσου» είναι έκδοση του Θεάτρου Άττις, σε σχεδιασμό και επιμέλεια της Δέσποινας Μεϊμάρογλου.

Ομιλητές στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα είναι ο Σόλωνας Ξενόπουλος Κοσμήτωρας της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις και γνώστης του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του θεάτρου του στην Αθήνα, ο Σάββας Στρούμπος βοηθός του Θεόδωρου Τερζόπολου και ο ίδιος ο Θεόδωρος Τερζόπουλος.

 

 

Στο μεταξύ, μέσα από μια ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ηθοποιών, επιλέχθηκαν 28 νέοι ηθοποιοί οι οποίοι θα διδαχθούν υπό την καθοδήγηση του  Θεόδωρου Τερζόπουλου και του Σάββα Στρούμπου την περίφημη μέθοδο «Η Επιστροφή του Διόνυσου».

Το εργαστήρι εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ενίσχυση του δημιουργικού δυναμικού της Κύπρου.

Οι ηθοποιοί που έχουν επιλεχθεί θα παρακολουθήσουν χωρίς καμιά επιβάρυνση το εργαστήριο το οποίο πραγματοποιηθεί στην Πάφο από τις 15 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ