«Ο Δήμαρχος Λεμεσού βιάστηκε να τοποθετηθεί ότι θέλει τις εταιρείες στην πόλη του για να ανοίξουν γραφεία και να εισπράττει φόρους και βάζει σε κίνδυνο τους πολίτες στον βωμό των χρημάτων» αναφέρεται σε ανάρτηση με αφορμή τη μετακίνηση των εταιρειών.
Οι εταιρείες μπορούν να πάνε στο Βασιλικό και να αφήσουν τα γραφεία τους στη Λάρνακα αφού αγαπούν τόσο πολύ την πόλη και θέλουν να την βοηθήσουν.
Τα λανθασμένα τοπικά σχέδια επέτρεψαν και στις δυο πόλεις να κτιστούν σπίτια, εμπορικά κέντρα, καταστήματα, γραφεία κλπ γύρω από τα λιμάνια καθιστώντας τα μη κατάλληλα για να είναι ή να γίνουν βιομηχανικά.
Η ζώνη στο λιμάνι Λεμεσού είναι μεν βιομηχανική περιοχή άλλα γύρω από αυτό κατοικούν χιλιάδες άνθρωποι και υπάρχει και εμπορικό κέντρο. Πώς γίνεται το Λιμάνι Λεμεσού να είναι και εμπορικό, επιβατικό, και βιομηχανικό ταυτόχρονα; Γιατί έκτισαν μέσα στο λιμάνι νέα αίθουσα επιβατών με κόστος περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια, αφού λιμάνι βρίσκεται σε βιομηχανική Περιοχή κατηγορίας Α, δηλαδή βαριάς βιομηχανίας;»
Το κράτος, πιστεύουν στην Urban Cyprus, πρέπει να βρει χώρο στο Βασιλικό μακριά από πυκνό-κατοικημένες περιοχές.
«Πρέπει επιτέλους να αρχίσει και η Μαρίνα Λάρνακας και η απομάκρυνση των ντεπόζιτων από την περιοχή των πρώην διυλιστηρίων».