«Οι πόλεις μας είναι σκοτεινές»

Ελλιπής είναι ο οδικός φωτισμός στις πόλεις της Κύπρου πιστεύουν οι «Urban Cyprus».

 


Article featured image
Article featured image

Αν και μόλις χθες γράφαμε για την αντικατάσταση του οδικού φωτισμού στους αυτοκινητοδρόμους μας με λαμπτήρες Led η πραγματικότητα είναι πως σε αρκετά σημεία εντός των πόλεων ο φωτισμός είναι από ελλιπής έως και ανύπαρκτος ενώ προβληματικές είναι και οι ώρες λειτουργίας των λαμπτήρων.

Το ζήτημα θίγει η κίνηση πολιτών Urban Cyprus.

«Το κράτος πλήρωσε δύο εκατομμύρια για αγορά Led οικονομικών λαμπτήρων σε κύριες διασταυρώσεις αυτοκινητόδρομων, και καλά έκανε φυσικά, αλλά εξακολουθεί να κρατά απενεργοποιημένες τις μισές λάμπες οδικού φωτισμού, με επακόλουθο οι δρόμοι να είναι σκοτεινοί και επικίνδυνοι για οδηγούς και πεζούς. Δεν μας αρκεί αυτό, τα φώτα ανοίγουν μια ώρα μετά που σκοτεινιάζει και κλείνουν μια ώρα πριν ξημερώσει κάνοντας τους δρόμους περισσότερο επικίνδυνους.

Είναι άξιο απορίας γιατί δεν επαναφέρουν τον φωτισμό όπως ήταν αφού ήδη υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων περισσότερο από 50% σε σχέση με πριν. Εξοικονόμηση ενέργειας ή απλή αδιαφορία;».

Πρέπει οι Δήμοι, προστίθεται, να προχωρήσουν στην προμήθεια και εγκατάσταση οικονομικών λαμπτήρων στον οδικό και αστικό φωτισμό.

«Η Κύπρος παραμένει σκοτεινή τη νύχτα, ακόμη και σε κεντρικά σημεία των πόλεων μας και ακόμη λίγο δεν θα φαίνεται τη νύχτα από ψηλά».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ