Κι όμως, στο χωριό Τρόζενα, της Λεμεσού, εκτός από το πολύ όμορφο αρχιτεκτονικά εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο, εκτός από το κεφαλόβρυσο της Τρόζενας, που βρίσκεται στα ανατολικά του χωριού ανάμεσα σε πανύψηλα πλατάνια, εκτός από τις καταπληκτικές εικόνες που βλέπει ο επισκέπτης από το οροπέδιο που βρίσκονται τα ερείπια της Τρόζενας, εκτός από την καταπράσινη από Σκλήδρους και Πλατάνια κοιλάδα του ποταμού της Τρόζενας, υπάρχει και μια γέφυρα, που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα θαύμα μηχανικής.
Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας ix-andromeda, η σιδερένια γέφυρα που «υπερίπταται» του βαθιού φαραγγιού που στον πάτο του κυλά το νερό παραποτάμου του Διάριζου, είναι κατασκευή ενός Άγγλου μηχανικού που υπηρετούσε στον αγγλικό κατοχικό στρατό.
Χωρίς καμάρες, ενώνει τις δυο όχθες που βρίσκονται αρκετές δεκάδες μέτρα μακριά η μία από την άλλη, δίνοντας την εντύπωση στον παρατηρητή ότι… αιωρείται. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα πολύ καλά μελετημένο, σχεδιασμένο και εκτελεσμένο οικοδόμημα-δημιούργημα.
Ως βασικό υλικό έχει το σίδηρο και για οδόστρωμα ξύλινα δοκάρια. Από την γέφυρα περνά μόνο ένα όχημα κάθε φορά και το συνολικό βάρος του δεν πρέπει να ξεπερνά τους 8 τόνους.
Αν και η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί στον ταξιδιώτη, είναι μιας παλαιάς και ίσως όχι τόσο ασφαλούς γέφυρας που δεν προσφέρεται για διέλευση, αυτή η εντύπωση είναι σαφέστατα λανθασμένη.
Μια επίσκεψη ως εκεί θα σας πείσει.