Κύπρος
Το κλάμα της Παρασκευής εν γέλιο του Σαββάτου #2
Ό,τι σχολιάσαμε το διάλειμμα στη δουλειά, στα μπαράκια και στο messenger τη βδομάδα που μας πέρασε. Κάθε Παρασκευή εδώ, από την συντακτική ομάδα της CΙΤΥ.
Με την δήλωση της, συμπαθέστατης και χαριτωμένης, ηθοποιού Μαρίας Σολωμού σε κυπριακό περιοδικό, η αλήθεια είναι ότι δεν ασχοληθήκαμε πάνω από πέντε λεπτά.
Με φρέσκια στο μυαλό μας την φρενίτιδα περί «ματιάσματος» Παντελίδη, είπαμε να μην την «φάμε» κι αυτήν.
Παρόλα αυτά, όταν πέρασε το πιο κάτω απ’ το χρονολόγιο του φουμπού από μπροστά μας, γελάσαμε. Γοερά.
Σημ: Η Μαρία Σολωμού είχε δηλώσει πως «Δεν μπορώ να παίξω σε μια σειρά που δεν μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα. Δεν μπορώ να μιλάω ελληνικά και να μου απαντάνε κυπριακά, δεν καταλαβαίνω πώς το κάνουν συνάδελφοι και μπράβο τους δηλαδή που το κάνουν!».
Το σήκωσε επιτέλους ο Leo το Όσκαρ. Τα ξεκαρδιστικά ανέκδοτα του παρελθόντος για την μη βράβευσή του αντικαταστάθηκαν από… καινούρια. Αυτό είναι το best of -και εννοούμε BEST OF- βιντεάκι που έχει κυκλοφορήσει απ’ την μέρα που ο Leo έγινε ο μικρός θεούλης των περιβαλλοντιστών [βλέπε ομιλία].
Όταν πρωτοδιαβάσαμε την επιστολή του Μάριου Δρουσιώτη, Ανώτερου Λειτουργού στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, η πρώτη ατάκα που μας βγήκε αβίαστα ήταν το εγγλέζικο «What the fuck?». Μετά πιαστήκαμε στα χέρια. Ο ένας εξυμνούσε την ηθική του ανδρός και ο άλλος την ηλιθιότητά του. Ένας τρίτος μάλιστα, πρασίνισε απ’ την ζήλια του -€5,000; Μα έχει έτσι μισθούς;- και χρειάστηκε να τον πάρουμε για τεκάλεμιτ στον βενζινάρη δίπλα, για να τον επαναφέρει.
Στο τέλος συμφωνήσαμε πως του αξίζει ο τίτλος «Υπάλληλος του Μήνα», έστω κι αν δεν… δούλευε.
Μάθε τι έγινε εδώ.
Εξ όσων φαίνεται, όλα τα νούμερα κερδίζουν στις φετινές βουλευτικές εκλογές. Εμείς πάντως το πήραμε απόφαση. Από τούδε και στο εξής, συμφωνήσαμε ομόφωνα πως τίποτα άλλο δεν πρόκειται να μας εκπλήξει.
Ακόμα κι όταν μάθαμε πως η ΕΔΕΚ πρότεινε στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Κώστα Μαλέκο να κατέβει με το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Πολιτική, ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο, πολιτική. Άμα το ψάξει -πολύ- κάποιος, δεν μπορεί να μην βρει ένα τουλάχιστον κοινό. Κι οι δύο λέξεις αρχίζουν εξάλλου με… «πο».
Ποσπάστε μας να τελειώνουμε.
Παλαίμαχοι έρχονται, παλαίμαχοι φεύγουν. Εκτός του ΔΗΚΟικού ψηφοδελτίου μένει ο Μάριος Ματσάκης. Προσπαθώντας να αναλύσουμε πολιτικά αυτή την μεγάλη απώλεια η παρέα στο τραπέζι του καφέ, και πάνω από μία υπέροχη γκανάζ σοκολάτας απ’ το Νούφαρο, αποφασίσαμε ότι πρέπει να φταίει το συγκεκριμένο πουλόβερ.
Οι αντιπρόσωποί μας στην Βουλή οφείλουν να διατηρούν ένα ιμάτζ και το συγκεκριμένο πουλόβερ -το οποίο φόρεσε ο Ματσάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του σε κυπριακή ιστοσελίδα- εικάζουμε πως ήταν η αιτία να μείνει εκτός.
Πόσο non-fashionable πχια!
Οι κουφαθήκαμε-σταματήστε-δεν-αντέχουμε-άλλο δηλώσεις πολιτικών μες αυτή την χώρα δεν τελειώνουν ποτέ.
Βγαίνει που λες ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πανίκος Σταυριανού, ανάμεσα στους συναδέλφους του της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και δηλώνει σχετικά με τους άντρες πελάτες σωματεμπορίου γυναικών «Είναι επίσης θύματα εκμετάλλευσης, αφού τους παίρνουν τα λεφτά τους».
Καλά, μωρέ, είπαμε να το εξετάζουμε απ’ όλες τις οπτικές γωνιές το πράμα, δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω και πλαγίως αλλά… έλεος. Μην μας βγουν και να θέλουν αποζημιώσεις και για τα χρήματα που χάνουν οι πελάτες των σωματεμπόρων!
Ο Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος υποπτευόμαστε πως θα απασχολεί συχνά πυκνά την στήλη με αφορμή τα ποστ του σε φουμπού και τουίτερ, ξανακτυπά.
Κι επειδή εμείς είμαστε πολύ προχώ παιδιά και μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, αφήνουμε εδώ ένα ανοικτό μήνυμα στον κύριο Τορναρίτη.
Χρήση hashtag: Προέρχεται απ’ τις λέξεις «hash» και «tag», δηλαδή του συμβόλου # και μιας ετικέτας. Για παράδειγμα #Cyprus. Χρησιμοποιείται ευρέως για να κατηγοριοποιήσει συζητήσεις και δημοσιεύσεις. Επιπλέον, λειτουργεί ως σύνδεσμος, ομαδοποιώντας δημοσιεύσεις.
Το hashtag #maheras, αναφερόμενο προφανώς στον Σταυραετό του Μαχαιρά, μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα και δεν χαμπαριάσαμε τι ακριβώς κάνει εδώ.
Το γεγονός ότι οι Κύπριοι πολιτικοί μάς προσφέρουν περισσότερο gossip time κι απ’ τις απογευματινές εκπομπές -αυτές με τον ένα κεντρικό παρουσιαστή και τους διακόσιους πανελίστες- άρχισε να μας προβληματίζει σοβαρά.
Βγαίνει ο Σταύρος Ζένιος, καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και πρώην Πρύτανης, με γραπτή δήλωση να μας πει πως δεν μπορεί να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με άλλους που [συμπληρώστε εδώ όλα τα πολιτικά κουτσομπολιά που μας απασχόλησαν το τελευταίο εξάμηνο] και αρνείται την πρόταση. Η απάντηση θα μπορούσε να ήταν απλά «Λόγω βεβαρημένου προγράμματος, κωλύομαι. Σας ευχαριστώ». [Εκείνο το... κυπριακό ευχαριστώ, το "μισό" που λέμε].
Αντί αυτού, αποφάσισε να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου με τις αναμενόμενες… συνέπειες. Κι αναμενόμενο ήταν ποιος θα τσιμπούσε πρώτος:
Για αποφυγήν παρεξηγήσεων, να σας ενημερώσουμε πως το ποστ του κυρίου Θεμιστοκλέους είναι cropped και πιο κάτω επεξηγεί τι εστί "Σπουδαρχίδης". Εμείς πάλι, παδιά του τουίτερ, το λέμε και #diplis_anagnosis [Κύριε Τορναρίτη, κάντε κλικ στο hashtag αυτό, να δείτε πως δουλεύει].
Τα Cyproticon τα είδαμε όλοι έτσι; Εφύρτην.