Η «Βρύση των Πεγειώτισσων» όπως δεν την έχεις ξανακούσει

Δύσκολο να προσδιορίσεις το είδος της ερμηνείας που θα ακούσεις παρακάτω, εύκολο όμως να κολλήσει στο μυαλό σου η εν λόγω διασκευή και να θες να το παίζεις στο repeat.

 


Article featured image
Article featured image

Η χορωδία Amalgamation Choir στήθηκε με αφορμή το εργαστήρι της Βασιλικής Αναστασίου με τίτλο «Η δύναμη της φωνής σου», που πραγματοποίηθηκε στην πρώτη και δεύτερη διοργάνωση του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος (2014 και 2015).

Πρόκειται για μία ομάδα από φωνές που ερμηνεύει παραδοσιακότροπες πρωτότυπες συνθέσεις, όπως και διασκευασμένα τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση της Βασιλικής Αναστασίου.

Στη 2η σειρά Live at the Library που παρουσιάζει η Λουβάνα Δίσκοι (προηγήθηκε το J.Kriste, Master of Disguise - Live at the Library), ηχογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν ζωντανά, στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη (ένα πανέμορφο χώρο με ιδιαίτερη ηχητική που αρμόζει στις πολυφωνίες της ομάδας), τέσσερα τραγούδια -τρία παραδοσιακά και ένα σε στίχους και μουσική του Γιώργου Καλογήρου.

Τα βίντεο, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλοπέδη (Zedem Media) και παραγωγή Αντρέα Τραχωνίτη, ηχογραφήθηκαν από τους Αντρέα Τραχωνίτη και Μικαέλα Τσαγγάρη, ενώ τις μίξεις επιμελήθηκε το στούντιο eleven63 στη Λευκωσία.

Πέραν από το YouTube, το ηχητικό μέρος θα κυκλοφορήσει σύντομα και ως digital download στα CdBaby, iTunes, Amazon και άλλα διαδικτυακά καταστήματα.

Απολαύστε πιο κάτω την πολύ ιδιαίτερη διασκευή των Αντρέα Παντελή και της ίδιας της Βασιλικής Αναστασίου στο παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι «Η Βρύση των Πεγειώτισσων».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ