Κρύψε από το αφεντικό σου τα sites που σερφάρεις

Σίγουρα έχει τύχει σε όλους, -ή σχεδόν σε όλους-, να βρίσκονται στο γραφείο και αντί να δουλεύουν να χαζεύουν σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό ωστόσο δεν αρέσει σε κανένα εργοδότη και σε κανέναν προϊστάμενο.

Πιο κάτω παραθέτουμε τρεις τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κρύψετε από το αφεντικό σας τα sites με τα οποία τεμπελιάζετε.

 

Αλλάξτε την εμφάνιση του web

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές και εργαλειάκια που αλλάζουν την «κανονική» εμφάνιση του web σε κάτι πιο...σοβαροφανές. Π.χ το Reddit έχει αυτό, που μετατρέπει το κοινωνικό δίκτυο σε «σελίδα Outlook». Για άλλες σελίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Stylish, ειδικό plugin για Chrome και Firefox, το οποίο μπορεί να μετατρέψει το Facebook εμφανισιακά σε μια «βαρετή» σελίδα που με την πρώτη ματιά δεν προκαλεί υποψίες. Κάπως έτσι λειτουργεί και το Decreased Productivity, που επιτρέπει την πιο «stealth» περιήγηση στο web, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ελέγχετε εσείς πώς θα σας εμφανίζονται οι σελίδες στις οποίες μπαίνετε.

 

Κρύψτε τον browser σας

Χρησιμοποιείτε το web κανονικά, απλώς, σε περίπτωση που πλησιάσει ξαφνικά κάποιος που δεν πρέπει στον υπολογιστή σας, να θυμάστε ότι πατώντας Win (το κουμπί με το σύμβολο των Windows ανάμεσα στο Ctrl και το Alt) + Μ, κάνετε άμεσα minimize όλα σας τα ανοιχτά παράθυρα. Την ίδια δουλειά στο OS X κάνει το Cmd+H αν έχετε Mac. Αν πρέπει να κλείσετε άμεσα την όποια εφαρμογή, για τα Windows το κάνετε με το Alt+F4 και για το OS X με το Cmd+Q. Αν πάλι θέλετε να είστε πιο σίγουροι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Boss Key που σας επιτρέπει να δημιουργείτε τα δικά σας shortcuts και να κρύβετε τα πάντα *και* από την taskbar. Υπάρχει και το Don't Panic! , που κάνει κάτι αντίστοιχο και μάλιστα καθαρίζει και το ιστορικό περιήγησής σας. Παρόμοια «κουμπιά πανικού» υπάρχουν ως browser extensions και για Chrome και Firefox.

 

Άλλες επιλογές και παιχνίδια

Υπάρχει το IFTTT (If This Then That) που συνδέεται με τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα και διοχετεύει τα feeds τους σε πιο «σοβαρές» εφαρμογές, όπως μια εφαρμογή για email, ένα spreadsheet κ.α. Κοινώς: Κάνετε το Facebook να φαίνεται (διακριτικά) σε ένα μέρος της εφαρμογής στην οποία εργάζεστε. Επίσης, υπάρχουν και άλλες επιλογές, που είναι απλές και άγνωστες, όπως το ότι μπορείτε να κάνετε update το status σας με email, να παρακολουθείτε τα notifications σε RSS reader και άλλα. Και φυσικά, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια που μοιάζουν οπτικά με Excel spreadsheet.

 

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ