«Διαφύλαξε την περιουσία σου για να μην καταλήξει στις Λαμπρατζιές» λέει ο Δήμος Λεμεσού

Ένα έθιμο εντυπωσιακό και παράλληλα τόσο επικίνδυνο, τόσο για αυτούς που συμμετέχουν, όσο και για όσους έχουν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο για το στήσιμο της μεγαλύτερης Λαμπρατζιάς.

 


Article featured image
Article featured image

Θέλοντας να διαφυλάξει τους πολίτες του από δυσάρεστες εκπλήξεις, ο Δήμος Λεμεσού με ανακοίνωση του, προτρέπει του δημότες του, να φυλάξουν σε ασφαλή μέρος, υλικά και αντικείμενα, τα οποία ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχο από νεαρούς που ψάχνουν προμήθειες για να τροφοδοτήσουν τις Λαμπρατζιές της ενορίας τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «για αποφυγή  δυσάρεστων  καταστάσεων κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, το κοινό θα πρέπει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για προστασία της  περιουσίας του. Συγκεκριμένα, το κοινό θα πρέπει να προβεί στην ασφαλή φύλαξη των διαφόρων υλικών και αντικειμένων τα οποία είναι ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνται για καύση στις λαμπρατζιές  όπως ξύλα, παλιά έπιπλα κ.α».

Επίσης ο Δήμος καλεί όσους διαθέτουν πλαστικά σκυβαλοδοχεία των 1100 λίτρων για τοποθέτηση σκυβάλων  ή ανακυκλώσιμων υλικών, να τα διαφυλάξουν σε ασφαλές μέρος καθώς μπορεί κάποιοι να τα χρησιμοποιήσουν για μεταφορά ξύλων ή άλλων υλικών. 

Τέλος, για θέμα που αφορούν λαμπρατζιές και κροτίδες, ο Δήμος καλεί τους δημότες να απευθύνονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού στο τηλέφωνο 25805050 ή στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, στο τηλέφωνο 25362201.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ