Πώς να χειριστείς το delivery που καθυστερεί να έρθει

Στην χιλιοειπωμένη ατάκα «μόλις έφυγε το παιδί», η δική σου απάντηση θα μπορούσε να είναι «μετανάστης;».

 


Article featured image
Article featured image

Επειδή όμως αυτό δεν βοηθάει στις περιπτώσεις που το στομάχι σου λόγω πείνας διαμαρτύρεται ασύστολα και ακατάπαυστα, καλύτερα είναι να ακολουθήσεις τις χρήσιμες συμβουλές ενός -με ή χωρίς εισαγωγικά- ειδικού* στο θέμα, για το πώς αντιδρούμε σε ένα καθυστερημένο έως πολύ καθυστερημένο delivery.

 

«Θα ξεκινήσω να περιγράφω την κατάσταση και θα δεις ότι σου ακούγεται γνωστή η υπόθεση. Μπαίνεις σπίτι μετά από μια πολύ γεμάτη μέρα και παραγγέλνεις φαγητό από το αγαπημένο σου εστιατόριο. Σου λένε λοιπόν 45 λεπτά και εσύ νιώθεις την πρώτη μαχαιριά στην καρδιά σου.

…55 λεπτά μετά, και αφού έχεις φάει ότι έχεις βρει μπροστά σου είσαι σε μια κατάσταση πανικού και σκέφτεσαι ‘να πάρω τηλέφωνο να τους βρίσω; Ή μήπως να πηδήξω απ’ το μπαλκόνι;’.

Μετά θυμάσαι όμως την άλλη τη φορά που τους έβρισες στο αγαπημένο σου εστιατόριο και τελικά είχε τρακάρει το delivery boy και από τότε δεν έχεις παραγγείλει ξανά γιατί ντρέπεσαι.

Τι κάνεις λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις;

Πολύ απλά, παίρνεις τηλέφωνο στο εστιατόριο και πολύ ευγενικά τους ρωτάς για την παραγγελία σου.

Και τονίζω το ευγενικά γιατί με αυτό τον τρόπο βάζεις πίεση με καλό τρόπο στο εστιατόριο αλλά ταυτόχρονα δείχνεις ότι σέβεσαι τα άτομα που δουλεύουν εκεί και μπορεί να περνάνε μια από τις χειρότερες μέρες της ζωής τους.

Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει είναι ότι σε πολλά εστιατόρια, μεταξύ 8 και 9, γίνεται πόλεμος από παραγγελίες και όσο καλά και αν χειρίζονται τα άτομα που είναι εκεί τις καταστάσεις πάντα θα προκύπτουν προβλήματα.

Στη συνέχεια, αν σου πει ότι η παραγγελία σου έχει φύγει αλλά δεν έρθει σε 10 λεπτά ξαναπαίρνεις τηλέφωνο και πάλι με ευγένεια λες την ιστορία σου.

Ένα άλλο θετικό της ευγένειας είναι ότι αυξάνει τις πιθανότητες να σου μιλήσει ειλικρινά αυτός που απαντά το τηλέφωνο. Αν σε ακούσει να φωνάζεις θα σου πει σίγουρα ότι η παραγγελία σου είναι στο δρόμο ακόμη και αν ξέρει ότι σε μισή ώρα θα φύγει από το κατάστημα.

Αν και πάλι δεν έρθει η παραγγελία σου, παίρνεις ξανά στο εστιατόριο και ξανά ευγενικά ζητάς να μάθεις τι γίνεται.

Αυτά λοιπόν κάνεις όταν έχεις παραγγείλει για delivery και η παραγγελία σου αργεί να έρθει.

 

Όμως υπάρχουν και κάποια άλλα βήματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις το χρόνο παράδοσης της επόμενης σου παραγγελίας:

-Να δίνεις τις παραγγελίες σου πριν τις 20:00 ή μετά τις 21:30 (ειδικά τα Σαββατοκύριακα).

-Να δίνεις τις παραγγελίες σου μέσω του foody.com.cy. Οι παραγγελίες που μπαίνουν από το foody εκτυπώνονται κατευθείαν στο κατάστημα και ξεκινά άμεσα η διαδικασία και γλιτώνεις κατά μέσο όρο 5 λεπτά.

-Να βλέπεις τον αναμενόμενο χρόνο παράδοσης του κάθε εστιατορίου όπως αυτό φαίνεται στην αρχική σελίδα του foody.com.cy και να αποφεύγεις εστιατόρια με χρόνο παράδοσης πέραν των 50 λεπτών.

 

* Ο Αργύρης είναι μέλος της ομάδας που έχει φτιάξει το Foody -τον πιο εύκολο τρόπο παραγγελίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ