Αποσύρονται παιδικά μπισκότα από την κυπριακή αγορά

Παιδικά μπισκότα σοκολάτας που περιέχουν συστατικό το οποίο μπορεί να προκαλέσει αλλεργία, ανακαλούν από την αγορά οι υγειονομικές υπηρεσίες Κύπρου και Ελλάδας.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως ενημέρωσε μετά από έρευνα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων της Ελλάδας, στη συγκεκριμένη παρτίδα παιδικών μπισκότων, τα οποία βρίσκονται σε μεταλλικό κουτί με αναπαραστάσεις από κινούμενα σχέδια της Disney, ανιχνεύτηκε η παρουσία συστατικού γάλακτος (καζεΐνη), η οποία όμως δεν αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Το συγκεκριμένο συστατικό παρόλα αυτά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε άτομα που έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στο γάλα και τα συστατικά του. 

Τα προϊόντα με εμπορική ονομασία "Disney chokolate chip cookies", παρασκευάζονται από την Δανέζικη επιχείρηση "Jacobsens Bakery και βρίσκονται σε μεταλλική συσκευασία των 150g, με διάφορες ημερομηνίες λήξης και εισάγονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, από τη εταιρεία Jumbo.  

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Κύπρου, σε έρευνα που διεξήγαγαν, εντόπισαν ότι τα εν λόγω μπισκότα σοκολάτας κυκλοφορούν και στην κυπριακή αγορά και έπειτα από πληροφορίες από την εταιρεία διακίνησης, η οποία ήταν ενημερωμένη από την αντίστοιχη εταιρεία στην Ελλάδα, έχει προβεί σε σχετική απόσυρση. 

Παρόλα αυτά ίσως κάποια ποσότητα των συγκεκριμένων μπισκότων σοκολάτας να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, οι οποίοι καλούνται, εάν είναι αλλεργικοί στο γάλα και τα συστατικά του, να μην τα καταναλώσουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ