10+1 λόγοι για να πας σε μια εκδήλωση για φοιτητές

Στην οποία θα γίνει ενημέρωση για δύο προγράμματα επιχειρηματικότητας που θα προσφερθούν εντελώς δωρεάν σε 40 φοιτητές.

 


Article featured image
Article featured image

Αν είσαι φοιτητής ή απόφοιτος πληροφορικής ή PhD students and graduates σε έναν από τους τομείς STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), το πιο κάτω άρθρο σε ενδιαφέρει… δεν μπορείς να φανταστείς πόσο.

Συγκεκριμένα, στις 19 Μάϊου θα πραγματοποιηθεί μια ενημερωτική εκδήλωση που αφορά φοιτητές, έτσι ώστε να ενημερωθούν για δύο προγράμματα επιχειρηματικότητας που προσφέρονται εντελώς δωρεάν σε 40 από αυτούς.

20 θέσεις θα δοθούν σε φοιτητές και απόφοιτους πληροφορικής και 20 θέσεις σε PhD students and graduates από τους τομείς STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν λόγω του ότι επιχορηγούνται από Ευρωπαϊκά Έργα, το ICT ENTREPRENEUR και το SCIENT.

To Sigmalive συμμετέχει ως εταίρος στο SCIENT.

 

Πιο κάτω οι 10+1 καλοί λόγοι για να πας στην εκδήλωση «Εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας για φοιτητές!» που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου, μεταξύ 18:00 και 21:00, στο European University Cyprus:

·        Όσοι συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση στις 19 Μαΐου θα μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για τα δύο προγράμματα και θα είναι σε θέση να δηλώσουν συμμετοχή επί τόπου, να παίξουν και να κερδίσουν σημαντικά δώρα!

·        Πρόκειται για δύο top προγράμματα επιχειρηματικότητας, που αναπτύχθηκαν στη βάση ευρωπαϊκών και κυπριακών ερευνητικών αποτελεσμάτων από ειδικούς σε θέματα επιχειρηματικότητας.

·        Παρόλο που τα προγράμματα αυτά θα προσφέρονται από το 2017 σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και το κόστος συμμετοχής θα είναι μεγάλο, εντούτοις η συμμετοχή τόσο στην εκδήλωση στις 19 Μαΐου όσο και στα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ακολουθήσουν θα είναι δωρεάν. Οπότε, έχεις μια μοναδική ευκαιρία να συμμετέχεις από τους πρώτους ανάμεσα σε 200 άλλους νέους από όλη την Ευρώπη χωρίς κανένα κόστος!

·        Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα SCIENT έχει αναπτυχθεί από 15 οργανισμούς σε 8 ευρωπαϊκές χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις καλές πρακτικές που ήδη υλοποιούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

·        Θα μπορείς να γνωρίσεις άλλους νέους και νέες που ενδιαφέρονται για θέματα επιχειρηματικότητας από όλα τα κυπριακά πανεπιστήμια, ενώ θα μπορείς να δημιουργήσεις και τη δική σου ομάδα για να αναπτύξετε μαζί, στην εκδήλωση, μια επιχειρηματική ιδέα!

·        Στα προγράμματα θα έχετε mentoring/coaching, guest speakers και επισκέψεις σε επιχειρήσεις σχετικές με την επιχειρηματική σας ιδέα!

·        Θα συμμετέχουν έμπειροι σύμβουλοι σε θέματα start-ups, επιτυχημένοι επιχειρηματίες και μάνατζερ, αλλά και επενδυτές!

·        Οι 5 καλύτεροι από κάθε πρόγραμμα επιχειρηματικότητας θα διαγωνισθούν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών που θα γίνει στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2017, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επενδυτές και να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

·        Πέραν των γνώσεων για θέματα επιχειρηματικότητας θα αναπτύξεις άλλες σημαντικές δεξιότητες που θα σου είναι χρήσιμες σε ότι και αν κάνεις στη ζωή σου: leadership, communication, pitching, presentation skills κτλ.

·        Θα μπορείτε να αναπτύξετε μια επιχειρηματική ιδέα που έχετε, είτε μόνοι σας είτε σε ομάδα και θα ακούσετε χρήσιμες συμβουλές από ειδικούς στον τομέα σας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος!

·        Και ένα εξτραδάκι: Σας είπαμε ότι θα έχει pizza αλλά και μπύρα Stella Artois στις 19 Μαΐου;

 



Δείτε πιο κάτω σχετική συνέντευξη της Συμβούλου στην GrantXpert, Σύλιας Χατζηχριστοδούλου, αναφορικά με τα δύο νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας που θα προσφερθούν δωρεάν αλλά και την εκδήλωση ενημέρωσης (της 19ης Μαΐου) που θα προηγηθεί:



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ