Όταν η εικόνα αφήνει περιθώρια σύγχυσης και παρανόησης, αφού ακροβατεί μεταξύ πορνογραφίας και μιας ιδιαίτερα τρυφερής στιγμής μεταξύ των δύο.
Δεν ξέρω αλήθεια τι σκεφτόταν η Αμερικανίδα φωτογράφος Heather Whitten, όταν αναρτούσε στο διαδίκτυο τη φωτογραφία του άντρα της να κρατά το άρρωστο παιδί της, γυμνοί στο μπάνιο, αλλά σίγουρα δεν της είχε περάσει από το μυαλό ότι θα έριχνε το internet.
Η ίδια μάλιστα δήλωνε μετά τις πρώτες έντονες αντιδράσεις, έκπληκτη αφού κατά τη γνώμη της η φωτογραφία απεικονίζει απλά μια όμορφη στιγμή μεταξύ πατέρα και παιδιού, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την υπάρξει οποιασδήποτε σεξουαλικής υπόνοιας σε όλο αυτό.
Το Facebook παρόλα αυτά αναγκάστηκε πολλές φορές να κατεβάσει την αμφιλεγόμενη φωτογραφία, λόγω των πολλών και εκ διαμέτρου αντίθετων αντιδράσεων που υπήρχαν, όπως και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο μικρός τη συγκεκριμένη περίοδο, έπασχε από σαλμονέλα και είχε υψηλούς πυρετούς. Ο πατέρας του τον κρατούσε γυμνό στην μπανιέρα για να τον ανακουφίσει από τα έντονα συμπτώματα, όπως υποστήριξε η μητέρα και φωτογράφος.
Αρκετοί έκριναν τη φωτογραφία πολύ αρνητικά κάνοντας λόγω για πορνογράφημα και υπόνοιες παιδεραστίας, άλλοι πάλι συντάχθηκαν στο πλευρό της φωτογράφου, υποστηρίζοντας την αυθεντικότητα της φωτογραφίας, αλλά και τα τρυφερά συναισθήματα που προκαλεί.
Σύμφωνα πάντως με άρθρο του BBC, διαχρονικά τα γυμνά παιδικά σώματα, όπως και αν αυτά προβάλλονται στην τέχνη, προκαλούν συζητήσεις και έριδες μεταξύ των κοινωνιών, με μαζικές αντιδράσεις.
Το θέμα πάντως που τίθεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το κατά πόσο είναι ορθό, να προβάλλονται τόσο προσωπικές και ιδιαίτερες στιγμές μιας οικογένειας, στο αδηφάγο διαδίκτυο – κυρίως όταν μέσα από αυτές εκτίθενται ανήλικα παιδιά που αδυνατούν να έχουν λόγω για τον εαυτό τους.