Ένα κυπριακό application που αγαπά πολύ τα ζώα

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην καλύτερη φροντίδα των φιλοξενούμενων ζώων, αλλά κυρίως στην ταχύτερη εξεύρεση της κατάλληλης οικογένειας για υιοθεσία».

 


Article featured image
Article featured image

Μια ιδέα που ξεκίνησε στη Βαρκελώνη, από δύο Κύπριους οι οποίοι ζούσαν εκεί, αξιολογώντας τις ανάγκες που είχαν, ανακάλυψαν πως από τη ζωή μας λείπει κάτι πολύ σημαντικό, μια διαδικτυακή πλατφόρμα και εργαλεία λογισμικού τα οποία θα διευκολύνουν τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους επαγγελματίες του χώρου.

Με τη βοήθεια κτηνιάτρου και συνεργατών κάθε ειδικότητας (groomers, εκτροφείς, εκπαιδευτές) άρχισαν να σχεδιάζουν τα προϊόντα τους.

Η εταιρεία 11pets έχει ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά την εφαρμογή 11pets: Petcare, η οποία ήδη μετρά πάνω από 16 χιλιάδες μεταφορτώσεις και η οποία επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να φροντίσει σωστά το κατοικίδιο του.

Με απλές διαδικασίες ένας ιδιοκτήτης έχει πάντα μαζί του όσα αφορούν το κατοικίδιο του, microchip, ραντεβού στον κτηνίατρο του, αλλεργίες και πολλά άλλα.

Με απλά λόγια η εφαρμογή σού παρέχει τον τρόπο και την ευχέρεια να έχεις μαζεμένα και οργανωμένα, όλα όσα αφορούν το κατοικίδιο σου, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ο Άδωνις Γιάγκου, μαζί με τους εμπνευστές του 11Pets, Κυριάκο Σταύρου και Δήμο Παύλου παρουσίασε την Τρίτη 17 Μαΐου, το λογισμικό του «11Pets: Adopt»

«Το εν λόγω λογισμικό, στόχο έχει την προώθηση περισσότερων κατοικίδιων για υιοθεσία, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κος Γιάγκου.

 



Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στην Κύπρο σε πρώτη φάση, πιλοτικά για να μπορέσουν να διορθώσουν τυχόν αδυναμίες και παραλείψεις, πριν προχωρήσουν στη προώθηση του στο εξωτερικό.  

Όπως αναφέρουν οι εμπνευστές του «11Pets», η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα υπερπληθυσμού αδέσποτων σκύλων και γάτων στους δρόμους, ενώ παράλληλα τα καταφύγια ζώων είναι υπερπλήρη.

 



 

Το συγκεκριμένο λογισμικό, είναι απαραίτητο όχι μόνο γιατί θα διευκολύνει την υιοθεσία ζώων, αλλά κυρίως γιατί θα κάνει πιο απλό τον χειρισμό και την οργάνωση των φιλοζωικών ομάδων.

Στην Κύπρο και αυτό είναι ευτύχημα και παράδοξο μαζί, υπάρχουν πολλές μη κερδοσκοπικές φιλοζωικές ομάδες οι οποίες όμως βρίσκονται στην αφάνεια.

 



Το 11pets, μεταξύ άλλων, δημιούργησε μια πλατφόρμα η οποία θα φιλοξενεί όλα τα ζώα που είναι προς υιοθεσία, από όλα τα καταφύγια και τις ομάδες, με φίλτρα και μηχανή αναζήτησης, κάνοντας έτσι ευκολότερη την πρόσβαση σε οποιοδήποτε θέλει να υιοθετήσει.

Δίνοντας έτσι, μια ουσιαστική λύση στην πολύωρη αναζήτηση στα μέσα μαζικής δικτύωσης, αλλά και μια καλύτερη ευκαιρία σε όλα τα ζώα, ασχέτως χρόνου αναμονής, για να βρουν το παντοτινό τους σπίτι.

 



Η εφαρμογή 11pets Adopt, που αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι, θα δοθεί χωρίς καμία χρέωση σε όλα τα καταφύγια ζώων και τις φιλοζωικές οργανώσεις της Κύπρου, με δωρεάν τεχνική υποστήριξη από την 11Pets.

Ενώ μέσα στους επόμενους μήνες η εφαρμογή θα δοθεί σε Ελλάδα, Ισπανία και σιγά - σιγά και σε άλλες χώρες με προβλήματα υπερπληθυσμού αδέσποτων ζώων.

Το «11Pets Adopt», όταν ολοκληρωθεί θα διαθέτει τρεις διαφορετικές εφαρμογές, οι οποίες με τη σειρά τους θα εξυπηρετούν και θα επιλύουν σημαντικά προβλήματα που ισχύουν σήμερα.

 



Οι εφαρμογές Connect, Care και Organize αποτελούν τους τρεις βασικούς άξονες του «11Pets Adopt», μέσα από τους οποίους οι φιλοζωικές οργανώσεις και τα άτομα που θέλουν να υιοθετήσουν κάποιο ζώο, θα μπορούν να έχουν easy access σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. 

Connect: Παρέχει ένα πλήρως λειτουργικό κατάλογο με όλα τα διαθέσιμα προς υιοθεσία κατοικίδια, που θα είναι προσβάσιμος τόσο μέσω browser όσο και μέσω εφαρμογής για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Ο κατάλογος παρέχει φίλτρα, δυνατότητες αναζήτησης και θα είναι μεταφρασμένος σε διάφορες γλώσσες. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα προώθησης των προς υιοθεσία κατοικιδίων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Care: Ανά πάσα στιγμή και για το κάθε ζώο παρακολουθεί όλη του την πορεία όπως πότε βρέθηκε, ποιος είναι υπεύθυνος (σε περίπτωση fostering), σε ποιες εγκαταστάσεις είναι, πότε υιοθετήθηκε και από ποιόν.

Ταυτόχρονα, όσο τα ζώα τυγχάνουν της φροντίδας των εθελοντών, το σύστημα κρατά πλήρες ιστορικό για τα πάντα: ιατρική φροντίδα, ιατρικές εξετάσεις, φροντίδα υγιεινής, ανάγκες σίτισης, θέματα συμπεριφοράς κλπ.

Organzie: Παρέχονται εργαλεία για τη διαχείριση του καταφυγίου ή της φιλοζωικής οργάνωσης. Υποστηρίζεται τόσο τη διαχείριση των εθελοντών όσο και την παρακολούθηση των υλικών πόρων όπως τροφές και φάρμακα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ