Η γρίπη πέρασε, η Βασίλισσα γιατρεύτηκε και έδωσε και βραβείο μάλιστα σε υπάλληλο του παλατιού, ενώ έστειλε και συλλυπητήριο μήνυμα για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ μπορούν να περιμένουν, αφού φαίνεται πώς η Μεγαλειότατη δεν προτίθεται να εγκαταλείψει εύκολα τον θρόνο, ούτε και τα προνόμια που αυτός προσφέρει. Προνόμια τα οποία είναι πολλά και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικά, αλλά είπαμε είναι η Βασίλισσα κι εμείς κοινοί θνητοί, δεν μπορεί να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικά από τα πιο εξόφθαλμα και «προκλητικά» προνόμια που κατέχει η Βασίλισσα της Αγγλίας, εσείς μπορείτε απλά να αναθεματίσετε που δεν είστε γαλαζοαίματοι.
Δικαιούται να οδηγεί, χωρίς δίπλωμα
Θα μου πεις τώρα πότε οδήγησε η Ελισάβετ για να χρειαστεί δίπλωμα; Ναι τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει πιάσει τιμόνι στα χέρια, χρόνια πριν όμως κατά τη διάρκεια του ΒΠΠ (όπου και οδήγησε πρώτη φορά φορτηγό πρώτων βοηθειών), οδηγούσε και μάλιστα συχνά. Τώρα βέβαια δεν γνωρίζουμε αν έχει πάρει ποτέ δίπλωμα ή όχι, αλλά και τι σημασία έχει αφού δεν το χρειάζεται.
Ότι και να κάνει –ακόμα και φόνο- δεν μπορεί να τη συλλάβει κανείς
Βέβαια αυτό εδώ στην Κύπρο το έχουμε εμπεδώσει καλά, παρόλα αυτά η ασυλία της είναι γενική και απόλυτη. Το ίδιο ισχύει (σχεδόν) και για την οικογένεια της, η οποία έχει το δικαίωμα να μην δώσει πρόσβαση σε κανέναν σε θέματα που αφορούν την ιδιωτική τους ζωή, ό,τι και να συμβεί.
Διαθέτει δικό της προσωπικό μηχάνημα ATM
Το υπόγειο του Μπάκιγχαμ, πέραν από τα διάφορα λάφυρα και πράγματα αμύθητης αξίας που πιθανόν να διαθέτει, έχει και την προσωπική ταμειακή μηχανή αυτόματης ανάληψης της Βασίλισσας.
Είναι επικεφαλής θρησκεύματος
Γιατί το να είσαι απλή Βασίλισσα είναι κάπως βαρετό, η Ελισάβετ είναι και επικεφαλής της Αγγλικής Εκκλησίας. Βέβαια αυτό εμπεριέχει και κάποιους περιορισμούς, αφού αν για παράδειγμα αποφασίσει να αλλάξει θρήσκευμα, αυτόματα μπορεί να καθαιρεθεί και να χάσει τον τίτλο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Μπορεί να ταξιδέψει παντού, χωρίς διαβατήριο
Και αυτό είναι αποκλειστικά δικό της προνόμιο. Σε αντίθεση με την ασυλία, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να ταξιδέψουν πρέπει να έχουν δικό της διαβατήριο. Η Ελισάβετ όμως δεν χρειάζεται να κατέχει διαβατήριο γιατί πολύ απλά όλα τα διαβατήρια του ΗΒ, εκδόθηκαν στο όνομα της.
Ακούει το «Happy Birthday» δύο φορές το χρόνο
Είπαμε, δεν είναι σαν εσένα κι εμένα. Γι’ αυτό θα ήταν αδιανόητο μια τόσο σημαντική προσωπικότητα να γιορτάζει τα γενέθλια της μια φορά το χρόνο. Έτσι η Βασίλισσα σβήνει κεράκια στις 21 Απριλίου –που είναι και η ημερομηνία γέννησής της – και τον Ιούνιο, έτσι για το κέφι.
Είναι ιδιοκτήτρια σχεδόν όλων των ζώων που κινούνται ή κολυμπούν στη Μεγάλη Βρετανία
Χωρίς καμία υπερβολή, αφού εκτός από τα πολλά σκυλιά corgis που φιλοξενούνται στο παλάτι, η Βασίλισσα έχει στην ιδιοκτησία της όλους του κύκνους του ποταμού Τάμεση, όλα τα δελφίνια που κολυμπούν στην Βρετανική ΑΟΖ, μέχρι και τους οξύρρυγχους και τις φάλαινες όλης της χώρας.
Είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε φορολογία
Κάτι σαν την Εκκλησία της Κύπρου, με τη μόνη διαφορά πώς η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε από το 1992 να καταβάλλει το φορολογικό της μερίδιο στο κράτος, έστω και αν δεν ήταν υποχρεωμένη από κανέναν.
Διαθέτει τον δικό της προσωπικό ποιητή
Πώς αλλιώς θα γινόταν; Η Ελισάβετ λοιπόν διαθέτει τον δικό της ποιητή, ο οποίος επιλέγεται έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση του έργου του, το οποίο σαφώς και πρέπει να έχει εθνική σημασία. Την περίοδο αυτή μάλιστα η «εκλεκτή» είναι η βραβευμένη βρετανίδα ποιήτρια Carol Ann Duffy.