Ψήφισμα στο διαδίκτυο για να φύγουν οι σημαίες από τον Πενταδάκτυλο

Περισσότερα από 1500 άτομα έχουν υπογράψει το ψήφισμα μέχρι στιγμής, που προωθεί την αφαίρεση των σημαιών της ντροπής από τη δεύτερη μεγαλύτερη οροσειρά του νησιού.

 


Article featured image
Article featured image

Αναφέρει επακριβώς το κείμενο μέσα στο ψήφισμα που «τρέχει» στο change.org:

Εδώ και δεκαετίες, η κυπριακή κοινότητα δεν καταφέρνει να ξεφύγει από το εκφοβιστικό θέαμα στην οροσειρά του Πενταδάκυλου. Από το 1983, το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανακηρύχθηκε παράνομα σε ξεχωριστό κράτος (σ.σ. ψευδοκράτος), ενώ οι πολιτικοί μας όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκαν ακούραστα για την επίλυση του Κυπριακού.

Οι σημαίες του Πενταδάκτυλου είναι προκλητικές και επιζήμιες για την κυπριακή κοινότητα, ενώ επιπλέον προκαλούν περιβαλλοντική ζημιά. Όποιος ταξιδεύει στην πρωτεύουσα μας, τη Λευκωσία, έχει πλήρη θέα των σημαιών, μέρα ή νύχτα, καθώς το βράδυ φωτίζονται. Η κατάσταση αυτή βλάπτει την ηθική και καταστρέφει την εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου. Οι λέξεις «Ne mutlu Türküm diyene», που μεταφράζονται ως «Πόσο χαρούμενος είναι εκείνος που λέει είμαι Τούρκος!» αναγράφονται επίσης κάτω από μία εκ των σημαιών.

Θα θέλαμε να δούμε να αφαιρούνται αυτές οι σημαίες από την οροσειρά για το καλό της Κύπρου και όλων των κατοίκων της. Πιστεύουμε ότι η απομάκρυνση των σημαιών και οι λέξεις κάτω από αυτές θα είναι ένα εξαιρετικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης καθώς εργαζόμαστε για μια λύση για το νησί.



Σχετικά άρθρα: Χρησιμεύουν σε κάτι οι υπογραφές για τον Ακάμα στο Avaaz;



Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ένα τέτοιο ψήφισμα μπορεί εν τέλει να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, πάντως ενδιαφέρον έχει να δούμε πόσο μακριά θα φτάσουν οι υπογραφές (σε νούμερα), ενώ σίγουρα και τα σχόλια κάτω από το ψήφισμα, από άτομα που διαμένουν ένθεν και ένθεν της Πράσινης Γραμμής, έχουν τρομερό ενδιαφέρον.

Μπορείς αν θες να ψηφίσεις πατώντας ΕΔΩ, αλλά και να δεις τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, όπως επίσης και τα σχόλια που γράφτηκαν ήδη.

«Δεν είμαι Τούρκος, είμαι Κύπριος και δεν είμαι “χαρούμενος” που κυβερνώμαι από ηλίθιους!» γράφει χαρακτηριστικά ένας Τουρκοκύπριος συμπατριώτης μας.



ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 20 Ε/Κ ΚΑΙ Τ/Κ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ