Ψεύτικο το περιστατικό bullying που έγινε viral συγκεντρώνοντας 58 χιλ. δολάρια;

Ο μικρός Keaton από το Τενεσί, ο οποίος έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού, πήρε τη μεγάλη απόφαση να βγει να μιλήσει για όλα όσα περνάει στο σχολείο του. Τουλάχιστον, αυτό νομίζαμε όλοι μέχρι χθες.

 


Article featured image
Article featured image

Αφού όπως φαίνεται, όλο αυτό ήταν μια καλοστημένη φάρσα από τη μητέρα του Keaton, για να βγάλει λεφτά… και το κατάφερε.

Πριν μερικές ημέρες, όταν η Kimberly Jones από το Νόξβιλ του Τενεσί, δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο του γιου της να κλαίει για το bullying που δέχεται στο σχολείο, αμέσως έγινε viral.   

Η περίπτωση του Keaton συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και δεκάδες διάσημους, που δήλωσαν δημοσίως την στήριξή τους στο νεαρό αγόρι ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και εκστρατεία στο GoFundMe που έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 58.000 δολάρια. 

Ωστόσο φαίνεται πως τα πράγματα ίσως να μην είναι τελικά και τόσο αθώα, αφού από χτες άρχισαν να εμφανίζονται διάφορα δημοσιεύματα που «γκρεμίζουν» σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που πέρασε προς τα έξω.   Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως η μητέρα του Keaton είναι ρατσίστρια, πως το παιδί αποκαλούσε συμμαθητές του στο σχολείο «νέγρους» και γι' αυτό προκάλεσε την οργή τους και πως όλο αυτό ίσως είναι ένα καλοστημένο κόλπο για να πάρει η Kimberly χρήματα.   

Ψάχνοντας τις αναρτήσεις της Kimberly Jones στον λογαριασμό της στο Facebook, πολλοί χρήστες υποστηρίζουν πως βρήκαν αποδείξεις για προσβλητική και ρατσιστική συμπεριφορά από πλευράς της, τις οποίες άρχισαν να αναδημοσιεύουν στο Twitter, κατηγορώντας την για υποκρισία.



«Αυτό το viral βίντεο του Keaton Jones για το bullying σου ραγίζει την καρδιά και αλήθεια συμπονώ αυτό το παιδί. Αλλά από την άλλη, η μητέρα του Kimberly είναι ύποπτη για ρατσισμό και έχει κάνει μερικά πολύ προβληματικά ποστ όπου η ίδια κάνει bullying σε μαύρους διαδηλωτές», έγραψε ένας χρήστης.   

Το μήνυμα συνοδευόταν από διάφορες φωτογραφίες που δείχνουν την Kimberly και άλλα μέλη της οικογένειας να στέκονται δίπλα σε μια Σημαία του Νότου, γνωστή και ως Συνομόσπονδη Σημαία (Confederate flag), ένα αμφιλεγόμενο λάβαρο- φόρο τιμής στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον εμφύλιο, που όμως χρησιμοποιείται συχνά ως σύμβολο ρατσιστικών ομάδων μίσους.

 



Η κόρη της Kimberly Jones, Lakyn έχει δημοσιεύσει η ίδια μία από τις επίμαχες φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Twitter, με λεζάντα «Merica». Σε αυτή φαίνεται ο Keaton να κρατά την αμερικανική σημαία δίπλα σε ένα άλλο παιδί που κρατά την Σημαία του Νότου. Η Lakyn ποζάρει με ένα όπλο στα χέρια.

Πολλά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μαρτυρίες, υποστήριξαν επίσης πως ο Keaton δεν υπήρξε ακριβώς θύμα bullying, αλλά πως οι συμμαθητές του περισσότερο προσπάθησαν -ενδεχομένως με άσχημο τρόπο- να τον σταματήσουν από το να χρησιμοποιεί ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, όπως η λέξη «νέγρος». 

Η Kimberly Jones δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε καμία δήλωση σχετικά με όσα της προσάπτουν, αλλά η κόρη της έσπευσε να σχολιάσει μέσω Twitter πως «στην οικογένειά μου θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Μπορείτε να τουϊτάρετε και να μισείτε όσο θέλετε αλλά η πίστη μας είναι ακλόνητη».   

Σε μια σειρά από μηνύματα, διευκρίνισε πως το φερόμενο προφίλ KimberlyJones_38 στο Instagram δεν ανήκει στη μητέρα της και πως η ίδια δεν έχει μιλήσει με κανέναν σχετικά με χρήματα. «Δεν δεχθήκαμε χρήματα από κανένα GoFundMe. Δεν είναι για εμάς αυτά», έγραψε η Lakyn, τονίζοντας πως ο αδερφός της δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τη λέξη «νέγρος». 

 

Πηγή: LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ