Ένα διώροφο υπόγειο parking για την «Ομήρου» [ναι, είναι γεγονός]

Τουλάχιστον τα συμβόλαια έχουν υπογραφεί και μαζί με αυτά, έχουν κλείσει το συνολικό κόστος του έργου, αλλά και όλα όσα θα περιλαμβάνει.

 


Article featured image
Article featured image

Το μείζονος σημασίας γεγονός γνωστοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων ύψους €5.137.000 πλέον ΦΠΑ, από τον Δήμαρχο Λευκωσίας κύριο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και τον Διευθύνων Σύμβουλο της κατασκευάστριας εταιρείας A. Panayides Contracting Ltd Σταύρο Θεοδοσίου. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λευκωσίας, τα κατασκευαστικά έργα σύμφωνα με το συμβόλαιο θα έχουν διάρκεια 16 μήνες με τον υπόγειο χώρο στάθμευσης να καλύπτει το τμήμα της λεωφόρου Ομήρου από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αναστασίου Γ. Λεβέντη (πρώην Λεωνίδου) μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ευαγόρου.

Το έργο αφορά την κατασκευή διώροφου υπόγειου υποστηρικτικού χώρου στάθμευσης για 160 οχήματα (εκ των οποίων 7 θέσεις για οχήματα ΑΜΕΑ), με την πρόσβαση στους χώρους να γίνεται με ράμπες από τη λεωφόρο Ομήρου.

Πέραν του χώρου στάθμευσης θα κατασκευαστούν δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) καθώς και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες που να συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο. Το έργο περιλαμβάνει επίσης διαπλάτυνση της λεωφόρου Ομήρου και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, νέου οδοστρώματος, οδικού εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020), τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας.

Οι κυκλοφοριακές διευθετήσεις θα ανακοινωθούν έγκαιρα πριν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Περαιτέρω ο Δήμος Λευκωσίας σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του 2017 ολοκληρώθηκαν πολλά έργα ουσίας στις γειτονιές της Λευκωσίας, προσθέτει ότι πολλά άλλα σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ τα δυο μεγάλα έργα της πόλης, η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και η ανέγερση του νέου δημαρχείου οδεύουν προς ολοκλήρωση. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι εντός του 2017 αναβαθμίστηκαν πολλές γειτονιές της πόλης, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Ήταν μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά. Κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια και δρόμοι με αντιπλημμυρικές υποδομές και υπογειοποιημένες υπηρεσίες σε 74 συνολικά δρόμους, ως ακολούθως:

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου, η ανάπλαση της Βάσου Λάμπρου και η τέταρτη φάση ανάπλασης του παραδοσιακού πυρήνα Καϊμακλίου, η δημιουργία του πάρκου τροχοσανίδας στον Άγιο Αντρέα, ενώ έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία χώρων στάθμευσης και του παιδότοπου στην Πλατεία της Παλλουριώτισσας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ