Η Τζοράνα ζει στην Κύπρο και είναι «ηρωίδα»

«Είναι η δεύτερη μάνα των παιδιών μου…». Με αυτό τον χαρακτηρισμό θέλησε να δείξει την ευγνωμοσύνη της η Δέσποινα Κωνή προς την Τζοράνα, η οποία τον περασμένο Οκτώβρη έσωσε τα δίδυμα παιδιά της από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι τους.

 


Article featured image
Article featured image

Η ιστορία επανήλθε στο προσκήνιο, όταν στις 31 Ιανουαρίου η Αστυνομία Κύπρου παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας, βράβευσαν στην Δημοσιογραφική Εστία 50 συνανθρώπους μας οι οποίοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, βοήθησαν και έσωσαν συμπολίτες μας που βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Φρόσως Βιολάρη στο Sigmalive, εκείνο το βράδυ του περασμένου Οκτώβρη, στο σπίτι Δέσποινας Κωνή στο οποίο η Τζοράνα Λουματέο εργαζόταν, προκλήθηκε πυρκαγιά λόγω ελαττωματικών καλωδίων στις παροχές του σπιτιού.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε με γρήγορους ρυθμούς σε όλο το σπίτι, την ίδια ώρα που τα δίδυμα παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 2.5 ετών τότε, κοιμόντουσαν στο υπνοδωμάτιο.

Λόγω της έντασης της πυρκαγιάς, κανείς δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σπίτι, εκτός από την Τζοράνα που βρισκόταν ήδη μέσα. Η μόνη της έγνοια ήταν να σώσει τα δύο ανήλικα παιδιά, φόρεσε λοιπόν ένα μαντήλι στο πρόσωπό της και ανέβηκε τις σκάλες.

Αφού πήρε τα δυο παιδιά στην αγκαλιά της, κατέβηκε καθιστή τις σκάλες, αφού λόγω του υλικού κατασκευής τους (μέταλλο), έκαιγαν και δεν μπορούσε να κρατηθεί από πάνω τους.

«Δεν σκέφτηκα κάτι, μόνο να σώσω τα παιδιά», λέει η ίδια στη δημοσιογράφο.

Η παρέμβαση της Τζοράνα ήταν καθοριστική και σωτήρια για τα δύο μικρά παιδιά της οικογένειας. 





*Ο λόγος που βάλαμε τον χαρακτηρισμό «ηρωίδα» σε εισαγωγικά, είναι γιατί το τελευταίο διάστημα έχουμε παρατηρήσει πώς αποδίδεται αλόγιστα και χωρίς περιορισμούς σε διάφορες περιπτώσεις. Ο ήρωας στις μέρες μας είναι μια από τις πλέον ταλαιπωρημένες λέξεις. Παρόλο λοιπόν που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε αντικειμενικά μια ηρωική πράξη, προτιμήσαμε να το αφήσουμε στην κρίση του καθενός αν πρέπει ή όχι να χαρακτηριστεί ηρωίδα η Τζοράνα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ