Ελάτε να γνωρίσουμε τα κυπριακά Μετέωρα

Μια διαδρομή που ακολουθεί τα ίχνη της μνήμης και της ιστορίας, διερευνά χώρους κρυμμένους και ανακαλύπτει όλα όσα δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

 


Article featured image
Article featured image

Την εκδήλωση διοργανώνει το πρόγραμμα της Κοινωνικής Συμμετοχής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, με πρώτο σταθμό το χωρίο Επισκοπή για μια διαφορετική ξενάγηση στον περίφημο βράχο της Επισκοπής, τα αποκαλούμενα «Μετέωρα της Κύπρου» και την εκκλησία του Αγίου Ιλαρίωνα.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Περιβαλλοντικό Κέντρο της Κοινότητας, όπου θα προβληθεί μια μικρή ταινία για το χωριό και την κοιλάδα της Έζουσας, καθώς και τα οικολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

 



Παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα παλιά αναπαλαιωμένα σπίτια και να απολαύσετε τη διαδρομή προς την Κοιλάδα της Έζουσας, όπου στον εκδρομικό χώρο θα δοθεί δεξίωση από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Επισκοπής.  

Ο κοινοτάρχης Πάμπος Χαραλάμπους και ο Υπεύθυνος του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αντρέας Χρυσάνθου, θα μιλήσουν για τις κοιλάδες και τους ποταμούς που βρίσκονται γύρω από την Επισκοπή και είναι γεμάτες από κρυμμένους θησαυρούς, όπως νερόμυλους, ενετικά γεφύρια , ξωκλήσια και ερειπωμένα χωριά, όπως το τουρκοκυπριακό χωριό Μωρό Νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο της Εκδήλωσης Ματθαίο Ιεροκηπιώτη, στο 99-699130 ή στο email:m.ierokipiotis@pafos2017.eu.

 

*Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

 10.00 π.μ.-03.30μ.μ  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ