Κάποιοι στην Κύπρο προσποιούνται τους καρκινοπαθείς για τα επιδόματα

Η συγκεκριμένη ανάρτηση-καταγγελία, έγινε στον προσωπικό λογαριασμό του ογκολόγου Γιώργου Άστρα, ο οποίος εργάζεται στο American Medical Center.

 


Article featured image
Article featured image

Ο ίδιος στην ουσία αποκαλύπτει ένα φαινόμενο που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο και αφορά άτομα τα οποία ενώ είναι απόλυτα υγιείς, προσποιούνται τους καρκινοπαθείς με πλαστά έγγραφα για να παίρνουν κρατικά επιδόματα, εις βάρος των ασθενών που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο Δρ. Άστρας καλεί τους αρμοδίους να επιληφθούν άμεσα του θέματος, ενώ προειδοποιεί όσους επιχειρήσουν να επικαλεστούν το όνομα του για τέτοιο σκοπό, ότι θα κινηθεί νομικά εναντίων τους.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ 22 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ»



Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Με μεγάλη μου λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ένα νέο φαινόμενο στην Κύπρο που θα πρέπει να γνωρίζετε ΟΛΟΙ σας, ώστε να είστε προσεκτικοί.

Υπάρχουν άνθρωποι, δυστυχώς, που δηλώνουν ότι είναι καρκινοπαθείς ενώ είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Οι λόγοι οι οποίοι μπορεί να τους οδηγήσουν σ’ αυτή την πράξη είναι διάφοροι, αλλά κυρίως το όφελος είναι οικονομικό.

Οφείλω να ενημερώσω τους ανθρώπους οι οποίοι επιλέγουν να δηλώνουν καρκινοπαθείς, ενώ δεν είναι και προσκομίζοντας στους αρμόδιους πλαστά έγγραφα για προσωπικό τους όφελος, ότι αυτή τους η πράξη επηρεάζει αρνητικά τους καρκινοπαθείς οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη αυτές τις χορηγίες.

Επομένως εγώ θα κυνηγήσω νομικά οποιοδήποτε δηλώνει ασθενής μου, ενώ δεν είναι για να παίρνει χρήματα ως καρκινοπαθής από εταιρείες, την κυβέρνηση, την εκκλησία και τους διάφορους συνδέσμους.

Κρίνεται απαραίτητη ανάγκη να προστατεύσω τους ασθενείς και τις οικογένειες τους που υποφέρουν πραγματικά και χρειάζονται την υποστήριξη του κράτους και όχι μόνο.

Ελπίζω το Υπουργείο Υγείας οι Σύνδεσμοι και η Ογκολογική εταιρεία Κύπρου να βρούμε τον τρόπο ώστε εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό. Εύχομαι σε όλους σας να έχετε πάντα ΥΓΕΙΑ».

Ογκολόγος Δρ. Γιώργος Άστρας

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ