Αναγνωρίζεις την πλατεία στο βίντεο της CITY;

Είναι γραφική και απόλυτα κυπριακή, πλην όμως έχει και αυτό το κάτι που την καθιστά μοντέρνα ταυτόχρονα.

 


Article featured image
Article featured image

Η πλατεία που ενδεχομένως έχεις δει στο βίντεο της διαφήμισης της CITY βρίσκεται σ’ ένα από τα όμορφα παραθαλάσσια χωριά της Λάρνακας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για την πλακόστρωτη πλατεία στο κέντρο του χωριού Κίτι, της οποίας η ανάπλαση ξεκίνησε στις αρχές του 2013 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2015.

Όπως ανέφερε στη CITY ο Κοινοτάρχης του χωριού, ο οποίος μας φιλοξένησε με χαρά για τα γυρίσματα, η ανάπλαση έγινε για να ομορφύνει ο πυρήνας της κοινότητας, αλλά και για να περνούν τον χρόνο τους εκεί οι κάτοικοί της! Στην πλατεία διοργανώνονται κατά καιρούς διάφορες εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ. Λίγο παραδίπλα, μάλιστα, δημιουργήθηκαν και χώροι στάθμευσης.

Επιπλέον, στην άκρη της πλατείας θα δεις ένα πανέμορφο εκκλησάκι, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο μικρός ναός είναι κτισμένος εξ ολοκλήρου με ακανόνιστη πέτρα. Η εκκλησία είναι μονόκλιτη και καμαροσκέπαστη Βασιλική Βυζαντινού Ρυθμού και η στέγη της αποτελείται από κεραμίδια. Είναι πάντοτε ανοικτή για προσκύνημα από νωρίς το πρωί.

 



Εκτός από το εκκλησάκι, στην πλατεία θα βρεις και το trendy καφεστιατόριο «Jackson Gastro Cafe-Bar», το οποίο λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2015.

Ένα μαγαζί που αποτελεί τον κατάλληλο χώρο για χαλαρή έξοδο με παρέα.

 

Δες εδώ το βίντεο:



 

Στο Jackson, το οποίο στεγάζεται σ’ ένα διατηρητέο κτήριο που ανακαινίστηκε πρόσφατα, συχνάζουν «τόπακες», κάτοικοι από τα γύρω χωριά, αλλά και τουρίστες.

 



Οι ποδοσφαιρόφιλοι μπορούν να απολαύσουν όλους τους αγώνες που πραγματοποιούνται, από τις γιγαντοοθόνες του μαγαζιού, παρέα με παγωμένη μπύρα και ένα από τα νόστιμα φαγητά που προσφέρει το μενού.

Οι υπόλοιποι μπορούν να χαλαρώσουν σ’ ένα από τα τραπεζάκια που βρίσκονται στην πλατεία, απολαμβάνοντας ακόμα και ένα δροσερό κοκτέιλ.

 



Το μαγαζί φημίζεται για την εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα του.

Για να δεις ολόκληρο το μενού του «Jackson Gastro Cafe-Bar» πάτησε ΕΔΩ.

 



Είναι ανοικτό καθημερινά από τις 09.00, μέχρι τη 01.00.

Τηλέφωνο: 24400313

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ