Αυτός ο Ινδός αγόρασε ένα Airbus για τους φτωχούς

Ένας συνταξιούχος μηχανικός αεροσκαφών αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν πτήσεις προς τους φτωχούς της Ινδίας - αλλά το αεροπλάνο δεν εγκαταλείπει ποτέ το έδαφος. 


Article featured image
Article featured image

Ο 59χρονος Bahadur Chand Gupta, αγόρασε για αυτό το σκοπό ένα παροπλισμένο αεροσκάφος Airbus το 2003 αντί 108.000 ευρώ, -πολύ φτηνή τιμή, όπως λέει ο ίδιος. 

Το αεροσκάφος είναι σταθμευμένο στα περίχωρα του αεροδρομίου στο Νέο Δελχί και εκεί οι επιβάτες-κυρίως παιδιά και ηλικιωμένοι που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να μπουν σε αεροπλάνο-καλούνται να επιβιβαστούν για ένα ταξίδι στη διάρκεια του οποίου ποτέ οι ρόδες δεν αποκολλώνται από το έδαφος. 

«Προέρχομαι από μια μικρή πόλη και από μια ταπεινή οικογένεια. Όλοι στο χωριό ήθελαν να μπούν σε αεροπλάνο αλλά δεν μπορούσαν. Έτσι σκέφτηκα να κάνω κάτι», λέει ο 59χρονος συνταξιούχος και «πιλότος».  Οι φτωχοί άνθρωποι στην Ινδία βλέπουν αεροσκάφη μόνο στο Μπόλιγουντ ή κοιτώντας ψηλά στον ουρανό, λόγω των ακριβών εισιτηρίων. «Είναι πολύ ενδιαφέρον, πάντα αναρωτιόμουν πώς καταφέρνουν και κρατιούνται στον ουρανό», λέει ένας οδηγός λεωφορείου, λίγο πριν επιβιβαστεί. Η πτήση κοστίζει 3 ευρώ αλλά είναι δωρεάν για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Και η τιμή αυτή λέει ο ιδιοκτήτης, «δεν είναι για να γίνουμε επιχειρηματίες αλλά για να αντέξουμε οικονομικά.» 

Οι επιβάτες δεν απολαμβάνουν πάντα μια ήρεμη «πτήση». Κάνουν ασκήσεις ασφαλείας και  μαθαίνουν πώς να εκκενώνουν ένα αεροσκάφος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Μετά την αρχική επιτυχία του εγχειρήματός του ο  Gupta αγόρασε και ένα μικρότερο αεροσκάφος το οποίο σταθμεύεις το ίδιος μέρος και το χρησιμοποιεί για να δείχνει μέσω προσομοιωτή στους επιβάτες πώς είναι το ταξίδι μέσα σε καταιγίδες. 

Πηγή

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ