Δολοφόνησαν εν ψυχρώ απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου [ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά]

Η είδηση κυκλοφορεί από νωρίς σήμερα στα social media, προκαλώντας αποτροπιασμό για τη στυγνότητα του ανθρώπινου είδους.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μετέδωσαν οι New York Times, η καταγγελία έγινε από τη βραζιλιάνικη υπηρεσία αυτόχθονων υποθέσεων Funai, έπειτα από την καταλάθος μαρτυρία μεταλλωρύχων οι οποίοι βρισκόμενοι σε μπαρ καυχιόντουσαν για τις δολοφονίες αναφέροντας μάλιστα και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όπως ότι τους τεμάχισαν και τους πέταξαν στο ποτάμι. Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά δημοσιεύματα ανάμεσα στα δολοφονηθέντα μέλη ήταν γυναίκες και παιδιά.

Τα μέλη της απομονωμένης φυλής που ποτέ δεν είχαν έρθει σε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο και άλλους ανθρώπους ζούσαν κατά μήκος του ποταμού σε απομακρυσμένο τμήμα του Αμαζονίου, με την ανακάλυψη της ύπαρξής τους να είχε προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον σε μελετητές.

Παρότι η δολοφονία υπολογίζεται ότι έγινε πριν από περίπου ένα μήνα, ο αρμόδιος για την υπόθεση εισαγγελέας ο Pablo Luz de Beltrand, ανέφερε ότι ο λόγος που δεν μπορούσε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την υπόθεση ήταν γιατί βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα για την υπόθεση.

Όπως ανέφερε, το επεισόδιο φέρεται να συνέβη στην κοιλάδα Javari, στη μακρινή δύση και πως τα στοιχεία είναι σημαντικά. «Ερευνούμε, αλλά τα εδάφη είναι μεγάλα και η πρόσβαση είναι περιορισμένη», δήλωσε ο εισαγγελέας ο οποίος πρόσθεσε πως απαιτείται η συνεργασία πολλών φορέων για την διαλεύκανση της υπόθεσης.  

Η Survival International, μια παγκόσμια ομάδα για τα δικαιώματα των ιθαγενών προειδοποίησε ότι, δεδομένου του μικρού μεγέθους των φυλών του Αμαζονίου, αυτό το τελευταίο επεισόδιο θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των ανέγγιχτων φυλών χάθηκε για πάντα και κάνουν λόγο ακόμη και για γενοκτονία. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούν την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα για την προστασία των φυλών και την επικρίνουν καθώς το τελευταίο χρόνο διέκοψε σημαντικές χρηματοδοτήσεις και προγράμματα δράσεων με στόχο τη διαφύλαξη των φυλών.

Tην ίδια ώρα κατηγορούν την κυβέρνηση για ασύδοτη παραχώρηση των παρθένων δασών  με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση και σημειώνουν πως εκτός από την οικολογική προσέγγιση στην πολιτική αυτή υπάρχει και η ανθρωπιστική.  

 



*Με πληροφορίες από New York Times και Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ