Σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών από τις ΗΠΑ, το sexting συνδέεται τόσο με θετικές όσο και με αρνητικές εκβάσεις, με τις επιδράσεις να διαφέρουν ανάλογα με το ζευγάρι.
Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Computers in Human Behavior υποδεικνύουν ότι η ανταλλαγή ερωτικού περιεχομένου έχει λιγότερες θετικές συνέπειες –συναισθηματικές και σεξουαλικές– και οδηγεί σε περισσότερες τύψεις και άλλα αρνητικά συναισθήματα στα ζευγάρια που διατηρούν περιστασιακή σχέση και ιδίως μεταξύ των γυναικών.
Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Μισέλ Ντράουιν αναφέρει ότι ενώ σε κάποιες σχέσεις το sexting αντιμετωπίζεται ως διασκεδαστικό ή περιπετειώδες, τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί επίσης να προκαλέσει ψυχολογική επιβάρυνση, γι’ αυτό και είναι καλύτερο να «εξασκείται» μόνο από ζευγάρια που διατηρούν μόνιμη και αποκλειστική σχέση.
«Πολλοί άνθρωποι μετανιώνουν ή ανησυχούν για τις φωτογραφίες που έστειλαν σε έναν ερωτικό σύντροφο, με ορισμένους από αυτούς να δηλώνουν δυσφορία ή και κάποιο είδους τραύματος» λέει η Ντράουιν.
Αν και η νέα μελέτη δεν εστίασε τόσο στο sexting στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης, αντίστοιχη μελέτη του 2015 έδειξε ότι η δημοφιλής πρακτική μπορεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι να τονώσει τη σεξουαλική του υγεία.