Η Άντρη εμπνεύστηκε και διοργανώνει το πρώτο «The Desserts Festival»

H Άντρη Βοσκαρίδου εργάζεται ως event planner. Ωστόσο, η μεγάλη της αγάπη για τα γλυκά -της αρέσει να τα φτιάχνει αλλά και να τα απολαμβάνει- τής δημιούργησε την ανάγκη να διοργανώσει το πιο… γλυκό φεστιβάλ της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Θεοδώρα Ιακώβου

Ευχαριστίες στο La Patisserie Panayiotis για τη φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθεια για τις ανάγκες της φωτογράφησης

 

Λατρεύει τα γλυκά! Όπως μας εκμυστηρεύτηκε, λίγο πριν τη συνέντευξη απόλαυσε ένα κομμάτι τούρτας με ganache μαύρης σοκολάτας και Ferrero Rocher, μαζί με ένα τσάι. «Ένα γλυκό και ένα τσάι είναι ότι καλύτερο για τις κρύες μέρες που διανύουμε».

Την ρωτήσαμε αν τρώει γλυκά κάθε μέρα και μας είπε πως αυτές τις μέρες θα απέχει λίγο, έτσι ώστε να φυλάξει όρεξη για το πρώτο «The Desserts Festival» το οποίο διοργανώνει η ίδια, την ερχόμενη Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, στην πρωτεύουσα.

Η ιδέα για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ ήρθε, όταν η Άντρη αποφάσισε να κάνει κάτι που να συνδυάζει τις γνώσεις της μαζί με το πάθος της στην ζαχαροπλαστική. Χρειάστηκε, όπως μας λέει, μήνες έρευνας, προετοιμασίας, σχεδιασμού και αξιολόγησης σε όλα τα στάδια δημιουργίας για να καταφέρει να καταλήξει στο «The Desserts Festival».

 


Το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις των γλυκών και των επιδορπίων.


Στη σύντομη-κουβέντα μαζί της μάς ανέλυσε τον καλύτερο λόγο για τον οποίο κάποιος αξίζει να βρεθεί εκεί. «Σε έναν χώρο, για μια ολόκληρη μέρα, θα είναι μαζεμένα τα καλύτερα ταλέντα της Κύπρου στον τομέα των επιδορπίων, μαζί με τις δημιουργίες τους διαθέσιμες για όλο το κοινό. Θα είναι μια γιορτή για τους λάτρεις των επιδορπίων οι οποίοι θα μπορούν να απολαύσουν τα επιδόρπια στη καλύτερή τους εκδοχή».

Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος 13 επαγγελματίες σχετικοί με το θέμα του επιδορπίου. «Κριτήριο για την επιλογή τους ήταν το ταλέντο, η ποιότητα της δουλείας τους αλλά και ο επαγγελματισμός». Στόχος της Άντρης, από την αρχή, ήταν να έχει κοντά της αυτό που λέμε the best of the best, για να προσφέρει ό,τι καλύτερο σε όσους επισκεφθούν το φεστιβάλ.

 



 

«Υπόσχομαι πως όσοι έρθουν θα φάνε μπόλικα γλυκά. Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποιες από τις δημιουργίες των εκθετών, αλλά, το πιο σημαντικό είναι πως θα μπορούν να αγοράσουν όσα επιδόρπια επιθυμούν σε ειδικές τιμές μόνο για εκείνη την μέρα! Πρωταρχικός στόχος μας ήταν να προσφέρουμε διαφορετικά είδη επιδορπίων αλλά και να φτιάξουμε το πιο γλυκό event της χρονιάς με τα καλύτερα υλικά» αναφέρει στη CITY η εμπνεύστρια του φεστιβάλ!

Εκτός από μεγάλη ποικιλία γλυκών, στο φεστιβάλ θα υπάρχει κρασί, βιβλία ζαχαροπλαστικής, δωρεάν τσάι και καφές.

 



 

Τα παιδιά εκεί, θα μπορούν να περάσουν το χρόνο τους, παρακολουθώντας κωμικά ταχυδακτυλουργικά κόλπα, παίζοντας παιχνίδια με τεχνητό χιόνι, μπουρμπουλήθρες, μπαλονοκατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, facepainting, διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με θέμα τη σοκολάτα, αλλά και να ζωγραφίσουν.

Σημειώνεται, τέλος, πως η Άντρη Βοσκαρίδου προγραμματίζει ήδη για του χρόνου το «Desserts Festival Cyprus 2019».

 



 

INFO

Το «The Desserts Festival» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, από τις 10.00 μέχρι τις 18.00 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, (venue Cultura Atrium), στην Έγκωμη.

Η τιμή εισόδου είναι €3 (περιλαμβάνει καφέ ή τσάι), ενώ για παιδιά μέχρι 12 ετών η είσοδος θα είναι δωρεάν.



Οι συμμετέχοντες στο «The Desserts Festival» είναι:

La Patisserie Panayiotis, Hadjiantonas Winery, Crepaland, Lean Sweets, Warrawong, Eklekton Traditional Products, Let them Eat Cake, Άρωμα Βανίλιας, Magic Balls, Organic Dog Chef (pet desserts & cakes), Cookies Gift, Philotheou Bookshop & Unicef).

Επίτιμος καλεσμένος θα είναι ο κ. Περικλής Ρουσουνίδης.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ