Σπάνια φωτογραφία της Λήδρας από το ‘69

Πώς έμοιαζε ο Μακρύδρομος μισό αιώνα πριν.

 


Article featured image
Article featured image

Η Λήδρας σήμερα διανύει περίοδο ευημερίας, τουλάχιστον σε σχέση με την κίνηση στα καταστήματά της αλλά και στον πεζόδρομό της.

 

Ακμή, παρακμή και πάλι ακμή

«Η Ρηγαίνης κατά τη δεκαετία του ‘50 ήταν γεμάτη με μπαρ, τα οποία δούλευαν πολύ με τους Εγγλέζους. Μετά τον Αγώνα, που έφυγαν, μετατράπηκε σε εμπορικό δρόμο, ενώ ο αέρας πολλών καταστημάτων πωλείτο πολύ ακριβά.

 



Η σπάνια φωτογραφία της Λήδρας, από το '69, όταν ακόμα κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα στον Μακρύδρομο


 

Η κίνηση άρχισε να πέφτει όταν φτιάχτηκαν οι πεζόδρομοι σε Λήδρας και Ονασαγόρου. Όπως ξέρουμε, οι Κύπριοι συνηθίζουν να μπαίνουν με τα αυτοκίνητα μες στα καταστήματα. Όταν φτιάχτηκαν οι πεζόδρομοι και δεν μπορούσαν πλέον να μπουν με τα αυτοκίνητα στις Λήδρας και Ονασαγόρου, μειώθηκε πολύ και η κίνηση. Κάπως έτσι μαράθηκε γενικά η εντός των Τειχών.

Μετά που άρχισαν να δίνονται άδειες από το Δήμαρχο για cafes και εστιατόρια, πριν από 2-3 χρόνια, άρχισε να αυξάνεται και πάλι η κίνηση, ενώ προβλέπεται, όταν τελειώσει και η Πλατεία, να έρθουν ακόμα περισσότεροι».

 

Αυτάς μας είπε μεταξύ άλλων σε μια πιο παλιά συνέντευξη ο κύριος Γιάννης Μορφίτης, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί κατάστημα με πουκάμισα στη Ρηγαίνης

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:

 



 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ZAHA


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ