«Αγαπητέ πελάτη δεν ζητάω να μην παραγγέλνεις όταν βρέχει, μόνο να είσαι πιο ανθρώπινος»

«Ένα ‘καλημέρα’ το πρωί ή ένα ‘στο καλό’ δεν στοιχίζουν κάτι».

 


Article featured image
Article featured image

Πόσες φορές το έκανες αυτό; Πόσες φορές δεν ήσουν απλώς τυπικός, σχεδόν ρομποτικός ή ακόμη και αγενής απέναντι στον άνθρωπο που σου έφερε τον καφέ το πρωί στο γραφείο ή το φαγητό το βράδυ στο σπίτι; Και πόσες φορές έτυχε να οδηγείς και δίπλα σου να δεις πεσμένο ένα μηχανάκι delivery από ατύχημα;

Ο Κυριάκος Ναθαναήλ, διανομέας στο επάγγελμα, ανάρτησε σε γνωστό κυπριακό group μεγάλης δημοτικότητας, το πιο κάτω κείμενο ζητώντας από όλους μας κάτι αυτονόητο. Να είμαστε ευγενικοί και λίγο υπομονετικοί μαζί τους, όταν έξω ο καιρός δεν είναι καλός.

 



Διάβασε επίσης: Ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο





Δείτε αυτούσιο το κείμενο: 



«Αγαπητέ πελάτη, δουλεύω ως διανομέας, (delivery) δεν έχω απαίτηση να μην παραγγέλλεις όσο βρέχει, ούτε σου κάνω παράπονο. Δεν σου ζητώ φιλοδώρημα (δεν είσαι υποχρεωμένος να μου δώσεις), ούτε θέλω κάτω το οποίο δεν περιλαμβάνεται μέσα στην τιμή του προϊόντος που σου παρέχει η εταιρεία που δουλεύω. Δεν ζητώ «ανταλλάγματα» για τις υπηρεσίες που προσφέρω, γι’ αυτές πληρώνομαι από τον εργοδότη μου. Επέλεξα να κάνω αυτή τη δουλειά είτε από ανάγκη είτε γιατί μου αρέσει.

Ένα μόνο ζητάω από εσένα… Να μην παραπονιέσαι αν καθυστερήσω λίγα λεπτά να φέρω τον καφέ ή το φαγητό σου, όταν έξω ο καιρός δεν είναι καλός. Τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου, αλλά και οι εργοδότες μου, προσπαθούμε να σε εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, πιο γρήγορα και με ευγένεια, αλλά πάντα με γνώμονα την ασφάλεια.

Αυτό που ζητώ αγαπητέ πελάτη, είναι να είσαι λίγο πιο ανθρώπινος. Ένα καλημέρα το πρωί ή ένα «στο καλό» δεν στοιχίζουν κάτι. Όπως εγώ σου φέρομαι ευγενικά και με χαμόγελο, έτσι θα ήθελα να με αντιμετωπίζεις. Και κάτι τελευταίο. Τα 2,5 ή 10 ευρώ που θα πληρώσεις, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν κάποιο ενδεχόμενο ατύχημα που θα προκληθεί επειδή θα βιάζομαι να φέρω την παραγγελία. Ούτε μπορούν να αντικαταστήσουν τη χαρά που θα μου δώσεις, με μια καλημέρα που θα πεις.

Αγαπητέ πελάτη, είμαστε στη διάθεσή σου, φτάνει να είσαι κι εσύ ανθρώπινος απέναντί μας κι εμείς θα σε εξυπηρετήσουμε είτε με βροχές είτε με ζέστη. Καλό υπόλοιπο και προσεχτικά στους δρόμους». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ