Είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ντόναλντ Τράμπ φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης;

Κι όμως μπορεί να συμβεί.

 


Article featured image
Article featured image

Ξεκίνησαν ήδη οι διεργασίες για τις υποψηφιότητες των φετινών βραβείων Νόμπελ και όπως κάθε χρόνο, αυτό που προσελκύει περισσότερο την προσοχή και το ενδιαφέρον, είναι το Νόμπελ Ειρήνης.

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ -Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ- έχουν ήδη χειροκροτηθεί για τη συμφωνία τους, η οποία μπορεί να δώσει τέλος σε ένα, εδώ και χρόνια, κλειδωμένο ζήτημα γύρω από το όνομα της Μακεδονίας.

Στο τηλεγράφημά του Τ.Τ με τίτλο «Τραμπ και Τσίπρας: βαριά ονόματα για το βραβείο Ειρήνης» τίθεται το ερώτημα εάν το βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη θα απονεμηθεί και πάλι σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ ή θα έπρεπε να δοθεί προσοχή και πάλι σε ένα πρόσφατο δημοψήφισμα. «Η αίσθηση της προμνησίας (deja vu) είναι σαφής όταν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ αναφέρονται μεταξύ των φαβορί για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ-Ουν αναφέρονται ως υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης για την προσπάθειά τους να μειώσουν την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο.

Η υποστήριξη ώστε ο Τραμπ να γίνει ο πέμπτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα λάβει το βραβείο υπάρχει, μεταξύ άλλων, στο Νορβηγικό Προοδευτικό Κόμμα (FPR).

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ιστορικό. Θα πρέπει βέβαια να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να βοηθήσουμε αυτή η διαδικασία να έχει καλά αποτελέσματα. Νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε στέλνοντας ένα σαφές σήμα - και δίνοντας στον Τραμπ το βραβείο ειρήνης», δήλωσε ο βουλευτής Περ-Ουίλι Άμουντσεν αυτό το καλοκαίρι στη νορβηγική ραδιοτηλεόραση (NRK).

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ