Κεντρική Φωτογραφία: Reaction Cyprus
Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.
Η επόμενη μέρα στους Αγίους Τριμιθιάς, έδειξε το μέγεθος της ζημιάς
Σε καταγραφή των ζημιών στην περιοχή Αγίων Τριμιθιάς – Παλιομετόχου, που επλήγη χθες από ανεμοστρόβιλο, ο οποίος παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμα του, θα προβούν σήμερα κλιμάκια των αρμόδιων Υπηρεσιών.
Την πληγείσα περιοχή επισκέφθηκαν χθες ο ΥΠΕΣ, Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Έπαρχος Λευκωσίας, Μάριος Παναγίδης. Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Αγίων Τριμιθιάς, Γιώργο Ιακώβου, 30 – 40 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και 5-6 από αυτά έχουν κριθεί ακατοίκητα. Οι ιδιοκτήτες τους διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία, μετά από διευθετήσεις της Πολιτικής Άμυνας.
Η μανία της φύσης ξερίζωσε δέντρα, παρέσυρε στέγες σπιτιών, πινακίδες και μεταλλικές κατασκευές, ενώ πάσσαλοι της ΑΗΚ αποκόπηκαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί σε πολλές περιοχές η ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, χωρίς ρεύμα παραμένουν δέκα υποστατικά στους Αγίους Τριμθιάς και συνεργεία της Αρχής εργάζονται για αποκατάσταση των ζημιών. Στις 05.00 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε το ρεύμα στις υπόλοιπες περιοχές που ήταν από χθες το απόγευμα στο σκοτάδι.
Η νίκη της Νέας Σαλαμίνας επί της Ομόνοιας ήταν κάτι σαν «θαύμα»
Με νίκη-έκπληξη έληξε το παιχνίδι μεταξύ Ομόνοιας και Σαλαμίνας, με τη δεύτερη να παίρνει τη νίκη από την Ομόνοια με 1-0 στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Κίνγκσλεϊ στο 21΄ και κατάφεραν να το κρατήσουν μέχρι το τελικό σφύριγμα και παρά το γεγονός ότι η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Χριστοφή δεν κατάφερε να κερδίσει από τα 11 βήματα τον Βεσελόφσκι.
Ένα πρωτοφανές γεωμετρικό παγόβουνο σαν γιγάντιο παγάκι φωτογράφησε η NASA
Ένα ασυνήθιστο μεγάλο παγόβουνο με σχήμα τέλειου ορθογώνιου - που θυμίζει τον εξωγήινο μονόλιθο στην ταινία «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» αλλά σε παγωμένη έκδοση - φωτογράφισε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA). Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα, δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς τη φύση, η οποία, μέσα σε όλη τη χαοτική τυχαιότητα που τη διέπει, μπορεί να παράγει σχεδόν τέλεια γεωμετρικά σχήματα σε τόσο μεγάλη κλίμακα.
Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο ειδών παγόβουνα: αυτά που μοιάζουν με τρίγωνο ή πρίσμα πάνω από την επιφάνεια του νερού, όπως αυτό που βύθισε τον "Τιτανικό", και εκείνα που είναι μακριά, πλατιά και επίπεδα σαν φέτα κέικ.
Το συγκεκριμένο γεωμετρικό παγόβουνο, που έχει μήκος σχεδόν δύο χιλιομέτρων, έχει αποκολληθεί από την σταδιακά καταρρέουσα παγοκρηπίδα Λάρσεν C στην Ανταρκτική Χερσόνησο. Ορατό είναι μόνο το ένα δέκατο του παγόβουνου, καθώς το υπόλοιπο βρίσκεται μέσα στο νερό. Οι επιστήμονες το θεωρούν ασταθές και επιρρεπές σε περαιτέρω διάσπαση.
Πηγή: ΚΥΠΕ