Τέλος εποχής για τις American Express από την Τράπεζα Κύπρου

Ποιος ο λόγος που σταματούν την έκδοσή τους.

 


Article featured image
Article featured image

Από τις αρχές του 2019 η Τράπεζα Κύπρου σταματά να εκδίδει τις πιστωτικές κάρτες τύπου American Express, όπως διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ του Φιλελευθέρου, καθώς η αμερικανική εταιρία αποφάσισε να τερματίσει όλες τις συμφωνίες αδειοδότησης που έχει συνάψει με την Ευρώπη.

Η Τράπεζα Κύπρου, παρόλα αυτά, έσπευσε να αντικαταστήσει τις κάρτες American Express με κάρτες της Master Card. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δεκάδες χιλιάδες κάτοχοι της American Express σύντομα θα αρχίσουν να λαμβάνουν επιστολές και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί o κύκλος της ενημέρωσης και μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου να προχωρήσει η αντικατάσταση των καρτών. Εδώ να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με εκπρόσωπο της Τρ. Κύπρου, δεν θα μετατραπούν όλες οι American Express σε Master Card, καθώς κάποιες κάρτες που αυτή τη στιγμή έχουν διπλή ιδιότητα και ως visa και ως American Express μετά την αλλαγή, θα χάσουν απλώς την ιδιότητά τους ως American Express. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όρια της κάρτας που έχει ο κάτοχος της American Express θα παραμείνουν τα ίδια στη νέα κάρτα αλλά θα αναδιαμορφωθούν κάποια σχέδια. 

Μάλιστα, με τις νέες κάρτες οι ετήσιες συνδρομές θα είναι χαμηλότερες ή στα ίδια επίπεδα. Οι κάρτες American Express που κυκλοφορούν στην αγορά είναι η μπλε American Express με ετήσια συνδρομή €25. Αυτή η κάρτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να γίνει Master Card Classic και η ετήσια συνδρομή να είναι μειωμένη. 

H πράσινη American Express έχει ετήσια συνδρομή €50 και αναμένεται να γίνει Master Card Gold.

H χρυσή American Express έχει ετήσιο κόστος €85. Αυτή αναμένεται να αντικατασταθεί από τη Master Card Platinum.

 



Σημείωση: Εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την Τράπεζα Κύπρου με επιπλέον λεπτομέρειες. 



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ