Η επική απάντηση που πήρε Κύπρια σε σχόλιο περί ελληνικής γλώσσας

Όταν θες να πουλήσεις πνεύμα, αλλά σου ξεφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια.

 


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, οι μαθητές στη Λεμεσό μαζεύτηκαν στην πλατεία διοικητηρίου στη Λεμεσό.

Ένας συμπολίτης μας ανέβασε στο Facebook την πιο κάτω φωτογραφία, παρατηρώντας μεταξύ άλλων ότι πάντοτε σε τέτοιες εκδηλώσεις οι μαθητές χωρίζονται σε αυτούς με τις ελληνικές σημαίες, τις σημαίες της Μακεδονίας, του Βυζαντίου και στους άλλους με τις κυπριακές σημαίες.

 

 

Ανέκαθεν συνέβαινε αυτό, αφού όπως πολύ σωστά έγραψε και ο ποιητής, είναι εμφανώς «μπερδεμένη η πίστη μας, η καημένη». Είναι στη φύση μας ως λαός να διχαζόμαστε με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία. Είναι στη φύση μας ως λαός να βρίσκουμε και να αναδεικνύουμε όλα αυτά που μας χωρίζουν, που μας διχάζουν, όλα αυτά που διαιωνίζουν το μίσος, αντί όλα αυτά που μας ενώνουν –κι ας είναι πολύ περισσότερα τα πράγματα στη δεύτερη περίπτωση.

Όπως και να ‘χει, αυτό στο οποίο θέλουμε να εστιάσουμε είναι ένα σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία που αφορούσε στην ελληνικότητα της Κύπρου, αλλά κυρίως στην επική απάντηση που δόθηκε!

 



Προσοχή! Άμα έχετε σκοπό να ανοίξετε μια συζήτηση σχετική, καλό είναι να εστιάσετε στη λεπτομέρεια! Σε αυτή την περίπτωση οι λεπτομέρεις μετράνε.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ