Διαγωνισμός: Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας «Αιγαίο SOS»

Η CITY και η τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, σε συνεργασία με την ODEON, σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις μια από τις 30 διπλές προσκλήσεις για την (κλειστή) πρεμιέρα της νέας ταινίας του Πιέρρου Ανδρακάκου, «Αιγαίο SOS».

 

 


Article featured image
Article featured image

Πού

Στον κινηματογράφο Zena Palace, στη Λευκωσία. 

 

Πότε

Στις 13 Νοεμβρίου, στον κινηματοφράφο Zena Palace.



Ώρα 

Στις 20:30 ακριβώς!



Πώς θα διεκδικήσεις την πρόσκληση:

Πιο κάτω ακολουθεί μία φόρμα στην οποία πρέπει να συμπληρώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία και στη συνέχεια να υποβάλεις τη συμμετοχή σου. 

 

Μέχρι πότε ισχύει ο διαγωνισμός;

Μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου. 



Με ποιο τρόπο θα μάθεις αν έχεις κερδίσει; 

Θα σου αποσταλεί SMS από τη CITY και ακολούθως θα πρέπει να επιβεβαιώσεις την παρουσία σου καλώντας στο 22580580, μέχρι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι. 

 

***Τα προσωπικά σου στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς που αφορούν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού



Με εμφανείς αναφορές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην αμφισβήτηση των χωρικών υδάτων εκατέροθεν, ο Ανδρακάκος σκηνοθετεί μία ταινία με μπόλικο χιούμορ η οποία παρόλα αυτά περιγράφει εύστοχα τη ζοφερή πραγματικότητα όσο αφορά το εδαφικό ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο παραγωγός της ViewMaster Films, Κώστας Λαμπρόπουλος, δηλώνει με τη σειρά του: «Στόχος μας ήταν η δημιουργία μιας ταινίας με ένα ‘ηχηρό’ αντιπολεμικό μήνυμα σε ένα αριστοφανικό πλαίσιο. Επικεντρώνεται στη ματαιότητα των αντιπαραθέσεων των δύο χωρών για των προσδιορισμό των συνόρων τους».

 

Το στόρι εν συντομία:

Καλοκαίρι 2018. Ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες οργώνουν το Αιγαίο. Ένας μεγάλος σεισμός, όμως, φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου… από μισό. Τα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι.

 



 

Τα γυρίσματα

Τα απαιτητικά γυρίσματα της ταινίας διήρκησαν 40 ημέρες και το συνεργείο της παραγωγής αποτελούνταν από περίπου 50 μέλη. Οι τοποθεσίες ήταν αρκετές με το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας να γυρίζεται σε ένα μικρό νησί του Σαρωνικού με το όνομα Μετώπη. Ο βαρύς εξοπλισμός και τα εξωτερικά γυρίσματα στην καρδιά του καλοκαιριού δυσκόλεψαν όλους τους συντελεστές της ταινίας. Ο Νικόλας Μίχας, στην ταινία Μπάμπης Καραγκιοζόπουλος, δεν θα ξεχάσει τα γυρίσματα στη βραχονησίδα που φορούσε εξοπλισμό 10 κιλών, όπως επίσης και ο Κωνσταντίνος Γεωργαλής που υποδύεται τον Γιάννη Παπαδάκη ή αλλιώς Game Boy. «Θυμάμαι την στιγμή που βρέθηκα πρώτη φορά στο σκηνικό για το γύρισμα στη βραχονησίδα Μετώπη. Δεν θα ξεχάσω τις συζητήσεις για το πώς πρέπει να στηθεί μια σκηνή πριν αρχίσει να γράφει η κάμερα, τις δυσκολίες των εξωτερικών γυρισμάτων, τις τοποθεσίες που αλλάξαμε και που δεν θα βρισκόμουν ποτέ εκεί, αν δεν ήταν αυτή η συγκεκριμένη συνθήκη».

 



Δεν έλειψαν βέβαια και οι δύσκολες στιγμές, όπως αυτή που μοιράζεται ο σκηνοθέτης Πιέρρος Ανδρακάκος. «Είχε πολύ ενδιαφέρον που ξεκινήσαμε από τα γυρίσματα πάνω στην βραχονησίδα Μετώπη γιατί  όλοι οι ηθοποιοί ένιωσαν πώς θα ήταν αν πραγματικά βρίσκονταν αποκλεισμένοι σε ένα νησί και έτσι είχαν αυτή την εμπειρία μαζί τους και στην υπόλοιπη ταινία. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν κάναμε γυρίσματα στον Μαραθώνα και έπιασαν οι φωτιές στο Μάτι και περάσαμε τη Μαραθώνος λίγο πριν τη φωτιά. Την άλλη μέρα ξαναπήγαμε για γύρισμα και ήταν όλα καμένα».

 







Οι δημιουργοί:

Το «ΑΙΓΑΙΟ SOS» έρχεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Πιέρρο Ανδρακάκο (Παρθένα ζωή, Μοντέρνα οικογένεια, Ταμάμ, Οι Βασιλιάδες, Λατρεμένοι μου γείτονες, Safe Sex). Ο ίδιος δηλώνει: «Είναι μια μεγάλη παραγωγή με σπέσιαλ εφέ και ωραία μουσική, την οποία υπογράφει ο διεθνής συνθέτης Κώστας Χρηστίδης και πλαισιώνεται από εξαιρετικούς ηθοποιούς».

Η ταινία αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική δουλειά του Πιέρρου Ανδρακάκου ως σκηνοθέτη, αφού έχει συμμετάσχει στο παρελθόν ως βοηθός σκηνοθέτη σε μεγάλες διεθνείς παραγωγές όπως «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» και «Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life».

Το σενάριο φέρει την υπογραφή τριών ταλαντούχων σεναριογράφων. Οι Μαργαρίτης Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Μαρούδης υπογράφουν την πιο εκρητκική κωμωδία της χρονιάς. Το σενάριο, όπως και η ταινία σαν σύνολο σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, είναι σχεδόν ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται κατα τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Είναι ευτυχία να έχεις ηθοποιούς που αυτοσχεδιάζουν και επειδή και εμένα μου αρέσει  να προσθέτω στοιχεία τις σκηνές, υπάρχουν πολλά αστεία που δεν χώρεσαν στην ταινία ή δεν ταίριαζαν τελικά, αλλά είναι μεγάλη τύχη να έχεις ηθοποιούς που σε κάθε λήψη σου δίνουν και μια διαφορετική εκδοχή του αστείου  για να μπορείς να διαλέξεις στο μοντάζ. Άλλωστε όπως έχει πει και ο Κόπολα, μια ταινία πράγματι γράφεται τρείς φορές, μία στο σενάριο, μία στο γύρισμα και μία στο μοντάζ», δηλώνει ο Πιέρρος Ανδρακάκος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ