Η Εβίτα βρέθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του ’15 να κυκλοφορεί στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες. Εθελοντές του «Save a Greek Stray» που την εντόπισαν, τότε, ανέβασαν τη φωτογραφία της στο Facebook γράφοντας: «Σήμερα υποδεχτήκαμε ένα ταλαιπωρημένο κορίτσι, που οι πρώτοι μήνες της ζωής της, της επιφύλασσαν μόνο πόνο. Το σώμα της είναι γεμάτο πληγές από το ξύσιμο και την ψώρα, ενώ η ουρά της δεν σταμάτα να κουνάει μόλις βλέπει άνθρωπο. Με πολλή αγάπη, αλλά κυρίως με σεβασμό στον αγώνα που έχει δώσει να επιβιώσει, την καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας.».
Η Εβίτα ήταν μόλις ενός έτους, υπέφερε ήδη από προχωρημένη ψώρα, λεϊσμανίαση (καλαζάρ) και ερλιχίωση. Σώθηκε από εθελοντές τού Save a Greek Stray, ολοκλήρωσε την θεραπεία της και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα νατη! Ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα.
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στη LIFO από τον Άρη Δημοκίδη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αγάπησα
Θύμωσα
Απογοητεύτηκα
Ενθουσιάστηκα
React σε ό,τι θέλεις, γράφοντας ένα σχόλιο που δεν
ξεπερνά τους 280 χαρακτήρες, για κάτι που Αγάπησες,
κάτι που σε Ενθουσίασε, κάτι που σε Απογοήτευσε ή κάτι που σε έκανε να
Θυμώσεις. Το σχόλιό σου πριν δημοσιευτεί θα ελέγχεται, εξ ου και θα πρέπει να είναι γραμμένο σε κόσμια πλαίσια, τα οποία καθορίζονται πρωτίστως από τις βασικές αρχές της δεοντολογίας. Μαζί με το σχόλιό σου θα πρέπει απαραίτητα να αφήσεις το όνομά σου ή έστω ένα ψευδώνυμο.