Τα 12 μπουφάν του ΕΛΑΜ προορίζονταν αποκλειστικά για Ελληνόπουλα

«Κύριε Γεάδη, ρωτήσατε κατά πόσο οι ανάγκες για μπουφάν στο σχολείο ήταν αποκλειστικά για Ελληνόπουλα;».

 


Article featured image
Article featured image

Η Κατερίνα Χριστοφίδου έθεσε το ερώτημα στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδη Γεάδη, ο οποίος έκανε παρέμβαση στο ΣΙΓΜΑ έτσι ώστε να απαντήσει στα επίμαχα δημοσιεύματα που προέκυψαν έπειτα από την «παραπλανητική κίνηση εντυπωσιασμού και τη δόλια πολιτική εκμετάλλευση», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει την κίνηση του ΕΛΑΜ ο Σύνδεσμος Γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου, στην ανακοίνωσή του που εξέδωσε σήμερα.

«Κυρία Χριστοφίδου δεν ρωτήσαμε να μάθουμε πόσα Ελληνόπουλα δεν έχουν μπουφάν», απαντά αρχικά ο Εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ, ενώ προσθέτει πως εκ των υστέρων έμαθαν από κάποιες πηγές πως όλα τα παιδιά που είχαν ανάγκη για μπουφάν είναι Ελληνόπουλα. Πάσο.

Το να θεωρείς λογικό, όμως, να το αναδείξεις στον τίτλο όταν στη συνέχεια αναρτάς την είδηση στο site του κόμματος (6 μέρες πριν η είδηση δει τελικά το φως της δημοσιότητας), ότι δηλαδή «Το ΕΛΑΜ Πάφου παρέδωσε μπουφάν στα ελληνόπουλα του Α’ Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου», αυτό και προκλητικό είναι και προσβλητικό.

Πόσο μάλλον όταν πληροφορίες αναφέρουν αναφέρουν ότι τα περισσότερα από τα μισά μπουφάν πήγαν τελικά σε παιδιά οικογενειών μεταναστών και άλλων εθνικοτήτων...

 



Η άποψη του κόσμου και αρκετών ΜΜΕ ότι η πράξη του ΕΛΑΜ ήταν τουλάχιστον προκλητική ενισχύεται και από τις ίδιες τις δηλώσεις του κύριου Γεάδη στο Μεσημέρι και Κάτι, ο οποίος για άλλη μια φορά φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι το ΕΛΑΜ θέλει να βοηθά όλους τους ελληνοκύπριους συμπατριώτες μας που υποφέρουν από την κρίση, επαναλαμβάνοντας εκ νέου ότι δεν είναι πρόσφυγες όλοι οι μετανάστες και πως πολλοί μετανάστες παίρνουν κρατικό επίδομα και πως στον φετινό προϋπολογισμό υπήρχε κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ για τους μετανάστες την ίδια στιγμή που υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που είναι άστεγοι.

 

 

Αν αυτό δεν είναι λαϊκισμός για να δικαιολογήσουμε μια τέτοια ενέργεια, όπου οι αποδέκτες είναι παιδιά, τότε τι είναι;

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα ο «Π», μέλος του ΕΛΑΜ ενημέρωσε τη Διεύθυνση του σχολείου ότι ήθελε να μοιράσει μπουφάν σε άπορα παιδιά, χωρίς να διευκρινίσει ότι ήταν από το ΕΛΑΜ. Σημειώνεται πως ο Σύνδεσμος Γονέων υπογράμμισε ότι δεν θα δεχόταν δωρεές από κανένα κόμμα.

Κατά την άφιξή τους στο σχολείο τα μέλη του ΕΛΑΜ άφησαν τα 12 μπουφάν μαζί με τα άλλα αντικείμενα που προορίζονταν για άπορα παιδιά, αναφέροντας αργότερα στο δημοσίευμά τους ότι τα έδωσαν σε «ελληνόπουλα άπορων οικογενειών». Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι περισσότερα από τα μισά μπουφάν πήγαν σε παιδιά οικογενειών μεταναστών και άλλων εθνικοτήτων...

 

Πιο κάτω η είδηση όπως δημοσιεύτηκε στο site του ΕΛΑΜ έξι μέρες πριν, αλλά και αυτούσια η επιστολή του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων:

 

Η είδηση στο site του ΕΛΑΜ:

Το ΕΛΑΜ Πάφου παρέδωσε μπουφάν στα ελληνόπουλα του Α’ Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου

Μέλη της Ε.Ο. Πάφου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) μαζί με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μάριο Βασιλείου, μετέβησαν στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου, όπου, αφού ήρθαν σε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Γονέων, παρέδωσαν μπουφάν για τα ελληνόπουλα άπορων οικογενειών.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Κοινωνίας, βοηθώντας στο μέτρο των δυνατοτήτων του όσους συμπατριώτες μας έχουν ανάγκη.

Χωρίς προεκλογικές κινήσεις εντυπωσιασμού για υφαρπαγή ψήφων, αλλά με καθημερινές πράξεις, το ΕΛΑΜ θα συνεχίσει να στηρίζει δυσπραγούντες συμπατριώτες μας, ενώ μάλιστα, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, θα διοργανώσει διανομές τροφίμων σε όλες τις πόλεις, όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο.

 

Η απάντηση του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων:

Είναι με λύπη που διαπιστώσαμε την παραπλανητική κίνηση εντυπωσιασμού και την δόλια πολιτική εκμετάλλευση που έχει τύχει η πάγια έγνοια και μέριμνα του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου μας να προσφέρει αδιακρίτως σε άπορα παιδιά του σχολείου μας τις γιορτινές αυτές μέρες.

Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου μας, παρέχει πάντοτε απλόχερα τη βοήθεια του σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδάκια του σχολείου, χωρίς καμία διάκριση.

Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε και δεν έχουμε οποιαδήποτε συνεργασία με πολιτικά κόμματα, ούτε και αναγνωρίζουμε την προσφορά που το ΕΛΑΜ δηλώνει ότι έκανε στο σχολείο μας. Καμία απολύτως συνεργασία ή συνεννόηση δεν είχαμε με μέλος οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, όπως ψευδώς έχει καταγραφεί στην σχετική ανακοίνωση που είδε το φώς της δημοσιότητας, για παροχή εισφοράς προς τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου μας.

Δεχόμαστε εισφορές από δεκάδες φίλους του σχολείου μας ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι όμως ενεργούν πάντα με νομιμότητα, σέβονται την αξιοπρέπεια και τις ευαισθησίες όλων και προσφέρουν αλτρουιστικά και όχι για ίδιον όφελος.

Σημειώνουμε ότι τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων, που παράνομα έχουν συμπεριληφθεί σε φωτογραφίες που συνόδευαν την ανακοίνωση, έχουν ήδη καταχωρήσει καταγγελία στην Αστυνομία Πάφου. Να τονιστεί επίσης, ότι από την εν λόγω εισφορά που παραδόθηκε καθαρά μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία, έχουν βοηθηθεί όλα ανεξαιρέτως τα άπορα παιδάκια του σχολείου μας χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

 

Με εκτίμηση,

Μάριος Ροδοσθένους / Γεωργία Παπαπέτρου

Πρόεδρος / Γραμματέας

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ