Σήμερα έχουμε όλοι υποχρέωση να είμαστε στη Λαϊκή Γειτονιά στο κέντρο της Λευκωσίας

Φέρτε μαζί σας πλακάτ και πανό.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Serge D'ignazio / Flickr



Ίσως αυτή να είναι η τελευταία προσπάθεια για να τεθεί ένα τέλος στις σκέψεις που γίνονται για να επιτραπεί στα αυτοκίνητα να διασχίζουν την Πλατεία Ελευθερίας, καθώς στις 19:00 το απόγευμα συνεδριάζει, για τελευταία φορά, η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας για να αποφασίζει για την τύχη της πλατείας. 

Μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκωσία, οργάνωσαν μέσω Facebook εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το σημείο που θα συνεδριάσει το απόγευμα το Συμβούλιο -στον υπόγειο χώρο συνεδριάσεων στην Λαϊκή Γειτονιά, οδός Αισχύλου- ως μέτρο άσκησης πίεσης προς τους υπευθύνους ούτως ώστε να μην επιστρέψουν να μετατραπεί η Πλατεία Ελευθερίας σε δρόμο.

«Πεζοί και ποδηλάτες ή οχήματα; Πλατεία ή δρόμος; Έχουμε, ως πολίτες και ως δημότες, κουραστεί να περιμένουμε αποφάσεις πολιτικών παρατάξεων να καθορίζουν το κοινό καλό των Δήμων μας και την ποιότητα ζωής εντός τους. Οι πόλεις μας δεν είναι αρένες πολιτικών αντιπαραθέσεων. Οι πόλεις μας είναι ζωντανοί οργανισμοί, για τους οποίους οι αιρετοί άρχοντες πρέπει να διαφυλάττουν την ασφαλή, και υγιή διαβίωση, να ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό και να ανεβάζουν με τα έργα και τις πράξεις τους, το βιοτικό επίπεδο. Απαιτούμε όπως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι διαβάσουν ξανά τις μελέτες που έχουν διεκπεραιωθεί από τους ειδήμονες του Δήμου, από τα Δημόσια Έργα, τους συγκοινωνιολόγους του Πανεπιστημίου Κύπρου και μελετήσουν τις γνωματεύσεις ΕΤΕΚ, ΕΒΕ, πριν ψηφίσουν και αποφασίσουν για την χρήση της Πλατείας».

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 19:00 μ.μ, την Πέμπτη (6 Δεκεμβρίου) το απόγευμα. «Μαζευόμαστε στις 6:45 έξω από την αίθουσα και περιμένουμε την άφιξη των Δημοτικών Συμβούλων».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ