Τι (πραγματικά) θα συνέβαινε αν τα Κίτρινα Γιλέκα έρχονταν Κύπρο

Ζηλεύουμε την «επανάσταση» της  Γαλλίας, όχι για την ανομία και το πολεμικό σκηνικό που επικρατεί, αλλά για την αντίδραση των πολιτών σε όλα αυτά που λειτουργούν ως βαρίδι στην καθημερινότητά τους.

 


Article featured image
Article featured image

Κι ενώ παραδοσιακά παραπονιόμαστε ότι στην Κύπρο ποτέ δεν αντιδρούμε και για τίποτε, αυτές τις μέρες μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε (με δόση χιούμορ και αυτοσαρκασμού) τι πραγματικά θα συνέβαινε αν τα Κίτρινα Γιλέκα «γίνονταν μόδα» και σε μας.


  1. Καταστήματα με υλικά οικοδομής, καταστήματα πώλησης ποδηλάτων, ακόμα και περίπτερα, θα γέμιζαν τα ράφια τους με Κίτρινα Γιλέκα σε χρόνο ρεκόρ. Εύκολο χρήμα, χωρίς πολλά πολλά.

  2. Φυσικά, επειδή οι «πρωτεργάτες του αγώνα» δεν θα ανέχονταν αυτή την αισχροκέρδεια, θα φρόντιζαν να πάρουν προσφορές για γιλέκα από διάφορους και θα παρότρυναν τους διαδηλωτές να αγοράζουν μόνο από τα ενδεδειγμένα και εγκεκριμένα σημεία πώλησης (βλέπε κατάστημα κουμπάρου και κατάστημα συμπέθερου εκπρόσωπου τύπου Κίτρινων Γιλέκων).

  3. Κίτρινα Γιλέκα; Τι σημαίνει Κίτρινα; Ό,τι κάνουν οι ξένοι θα τους αντιγράφουμε; Χάθηκε ο κόσμος να σκεφτούμε κάτι μόνοι μας μια φορά; Τι λέτε για Χρυσοπράσινα Γιλέκα ή Έστω Εκρού Γιλέκα; Θα δυσκολευτούμε λίγο αλλά θα το βρούμε!

  4. Εκτός από τις πωλήσεις γιλέκων, θα αυξηθούν επίσης οι πωλήσεις σάντουιτς (βώμικα), πόμπας (αυτό το γλυκό με το σιρόπι), αλλά και χαλεπιανών (ένεκα καζαντί). Όλοι οι προαναφερθέντες θα πιάνουν πόστο σε νευραλγικά σημεία των πόλεων, κοντά στις διαμαρτυρίες.

  5. Ποιο «casa de papel» και πράσινα άλογα; Το απόλυτο άρμα για φέτος, στο Καρναβάλι του Δήμου Λεμεσού, θα είναι τα Κίτρινα Γιλέκα; Αναμένουμε οσονούπω νέα ανακοίνωση από την πολιτιστική λειτουργό του Δήμου του γλεντιού.

  6. Και αφού τελειώσει ο «αγώνας» τι θα απογίνει η ομάδα με τις αγνές προθέσεις και τα τόσα μέλη; Δεν είναι κρίμα να μείνει στα αζήτητα; «Τι λέτε, αφού κοντεύουν κιόλας οι Ευρωεκλογές, να το ‘γυρίσουμε’ σε παράταξη και να κατεβάσουμε 1-2 υποψήφιους;» ακούγεται κάποιος να λέει σε ανύποπτο χρόνο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ