Επιστρέφουν βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Πώς αναμένεται να είναι ο καιρός την Κυριακή των Καρναβαλιών αλλά και την Καθαρά Δευτέρα;

 


Article featured image
Article featured image

Οι υψηλές πιέσεις, οι πολύ θερμές αέριες μάζες για την εποχή και η σκόνη που μας ταλαιπωρούν εδώ και αρκετές μέρες εκτοπίζονται ανατολικά. Η σκόνη έχει ήδη αποχωρήσει τελείως ενώ την ίδια ώρα η περιοχή μας άρχισε να επηρεάζεται από χαμηλότερες πιέσεις και πιο ψυχρές αέριες μάζες.



Μετά τη ζέστη και σκόνη, βροχές και χιόνια την ερχόμενη βδομάδα

Ασθενής χαμηλή πίεση στην επιφάνεια και αυλώνας ύφεσης (Short Wave Trough) στη μέση τροπόσφαιρα που πλησιάζει από τα δυτικά αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές αύριο Δευτέρα και την Τρίτη. Οι βροχές στο σύνολο τους αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές αλλά δεν αναμένονται αξιόλογες ποσότητες. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ίσως πολύ τοπικά, κυρίως σε περιοχή εκδήλωσης καταιγίδας, καταγραφούν έως περίπου 10-15 χιλιοστά.

Νέο πιο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να μας επηρεάσει την Παρασκευή-Σάββατο αλλά πόσο θα επηρεαστούμε δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού όπως αναρτήθηκε στο KitasWeather:

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 15 στα παράλια και 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος. Τοπικά, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νησιού αλλά και ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ και το απόγευμα 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1 έως 3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Συγκεκριμένα, θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός συνεχίζει μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως για το δυτικό 1/3 του νησιού και βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο) του νησιού. Τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται εκδήλωση καταιγίδας στα δυτικά παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση χωρίς χιονόστρωση.

Την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως κατά το πρώτο μισό της μέρας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση. Από νωρίς το απόγευμα ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά και αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Την Τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και στα ορεινά/ημιορεινά κατά διαστήματα συννεφιασμένος όπου ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ