Το να αποφασίσει ένας άνθρωπος να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και να κόψει το κρέας για παράδειγμα από τη διατροφή του, είναι αναμφίβολα δικαίωμά του. Το να εξαναγκάζεις όμως άλλα πλάσματα τα οποία πρέπει να τρέφονται με συγκεκριμένα πράγματα, να τρώνε αυτό που τρως κι εσύ, είναι τουλάχιστον κακοποίηση.
Αυτό βέβαια δεν φαίνεται να επηρέασε ιδιαίτερα την εν λόγω blogger, η οποία σκέφτηκε πως για κάποιο λόγο θα ήταν καλό να αλλάξει τη διατροφή της αλεπούς που έχει ως κατοικίδιο δίνοντάς της μόνο vegan τροφές.
Κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο σε βάθος χρόνου επηρέασε την υγεία της αλεπούς, η οποία πρέπει να τρέφεται με τρωκτικά, έντομα, πουλιά, κουνέλια και αυγά. Πρόσφατα, σε φωτογραφίες που ανέβασε η blogger στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, κάποιοι διαπίστωσαν ότι η αλεπού φαινόταν καταπονημένη και παραμορφωμένη κάτι που φρόντισαν να γνωστοποιήσουν και στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι όπως ήταν φυσικό εξαγριώθηκαν εναντίων της blogger.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατροφή των αλεπούδων της Σακχάρας στην άγρια φύση αποτελείται κατά 90% από ζώα και έντομα, ενώ το υπόλοιπο 10% από διάφορα φυτά. Βέβαια, ακόμα και όταν δεν ζουν στην άγρια φύση χρειάζονται πολλές πρωτεΐνες. Aλλάζοντας τελείως τη διατροφή της αλεπούς, τους στερείς για παράδειγμα το ασβέστιο και την ταυρίνη που τα έχουν ανάγκη και χωρίς αυτά οι αλεπούδες είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν αναπαραγωγικά και καρδιακά προβλήματα.
Η Σάε παραδέχτηκε ότι η Τζουμάντζι είναι σχεδόν τυφλή, έχει σπασμούς και μια σοβαρή δερματική ασθένεια. Ωστόσο, αρνείται ότι η χορτοφαγική διατροφή φταίει για αυτή την κατάσταση. «Χρησιμοποιούν την λέξη κακοποίηση για να περιγράψουν μια διατροφή που κανένα ζώο δεν χρειάζεται να πεθάνει για χάρη της. Παρά το προφανές οξύμωρο, οποιαδήποτε άλλη μη χορτοφαγική διατροφή περιέχει εξ ορισμού την κακοποίηση», έγραψε η Σόνια στο προφίλ της στο Facebook.
Κάποιοι έχουν ήδη επικοινωνήσει με ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων και περιμένουν απάντησή τους.