Η Λήδα Θεοφυλακτού αφήνει το άρωμα της στη CITY

Με αφορμή τη νέα της εικαστική έκθεση «ΑROMA» η οποία θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 10 Μαΐου, η εικαστικός Λήδα Θεοφυλακτού παρουσιάζει τον εαυτό της, αλλά και τη νέα της δουλειά με έναν κάπως αλλιώτικο τρόπο.

 


Article featured image
Article featured image

Το μεγαλύτερο μου επίτευγμα μέχρι σήμερα είναι το ότι ακολούθησα το ένστικτό μου. Ο μεγαλύτερος στόχος μου ήταν να  παραμείνω πιστή στη καλλιτεχνική μου ορμή, και να παράγω αυθεντικό έργο.

Είχα αποτυχημένες απόπειρες και πετυχημένες εκθέσεις. Έφτασα όμως να πιστεύω πως το μεγαλύτερο επίτευγμα για ένα καλλιτέχνη είναι να μπορέσει να αφιερώσει τη ζωή του στη τέχνη του, να βάζει τον κόπο του μέρα με την ημέρα και να επιτρέψει στη μούσα του να μιλήσει μέσα από το έργο του.   

Η φράση που με χαρακτηρίζει περισσότερο είναι το ότι «αφήνουμε κομμάτια της ψυχής μας στην τέχνη μας.

Αυτό που θεωρώ ότι με κάνει να ξεχωρίζω καλλιτεχνικά είναι ότι κυνηγό το όνειρό μου. Στόχος μου είναι να δέσω αμφίρροπες πλευρές της ανθρώπινης διάστασης, επισημαίνοντας πως αξίζουμε να ζούμε ευτυχισμένοι. Αυτό το πάθος, πιστεύω είναι που κάνει τους καλλιτέχνες να ξεχωρίζουν και να βρίσκουν τον τρόπο να επικοινωνούν με το κοινό τους.

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζομαι για την επόμενη ατομική μου έκθεση «AROMA» 10-12 του Μάη στο @thegymconcept, Ονασαγόρου 87-89 στην παλιά Λευκωσία. Αυτό σημαίνει πως επικεντρώνομαι στο να δημιουργήσω την εικαστική εμπειρία που αξίζει στο κοινό. Παράλληλα οργανώνω ένα event έκπληξη στις 12 Μαΐου στο χώρο της έκθεσης. Ένα όνειρο που για πρώτη φορά υλοποιείται.

Στην τελευταία δουλειά μου επικεντρώνομαι σε Φλοράλ ελαιογραφίες με φωτεινά χρώματα και αισιόδοξη μανέρα.Η αφηρημένη δομή τους υποδικνείει την αλλαγή την εποχών. Βαθιά επηρεασμένη από τη φύση, χρησιμοποιώ το ενδημικό στοιχείο για να ξυπνήσω συναισθήματα, εικόνες και ευωδιές που μας ενώνουν με τις ρίζες μας, με το παρελθόν και ταυτοποιούν ποιοί είμαστε. Αφυπνίζει αισθήσεις μιας άλλης εποχής, μιας εποχής αγνής, αληθινής!

 

 

Το event λέγεται «In-Gallery conversation» όπου ειδικοί σε καλλιτεχνικά θέματα μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις τους με το κοινό.

Αυτή τη βραδιά, καλεσμένη θα είναι η Κα Λία Έλληνα Τορναρίτη με θέμα συζήτησης: «The Art of Art collecting».

Info: www.ledatheo.com


 



Πληροφορίες:

Η εικαστική έκθεση «AROMA» της ζωγράφου Λήδας Θεοφυλάκτου θα παρουσιαστεί στις 10-12 του Μάη στο «the Gym Project», Ονασαγόρου 87-89 στη παλιά Λευκωσία.

Η έκθεση θα ανοίξει την Πέμπτη 10 Μαΐου ώρα 19:00 με κρασί.

Την Παρασκευή ώρα 19:00 θα υπάρξει συζήτηση στο χώρο της έκθεσης με θέμα «the Art of Art collecting» με καλεσμένη τη κυρία Λία Έλληνα Τορναρίτη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 12/5.

 

www.ledatheo.com

instagram: @ledatheο

Facebook: @ledatheo

art@ledatheo.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ