Στην αρχαία Αίγυπτο λάτρευαν τους κροκόδειλους -ας έκαναν αλλιώς... Οι κροκόδειλοι ήταν οι απόλυτοι βασιλιάδες του Νείλου. Όποτε ήθελαν ένα γρήγορο κολατσό, απλώς «τσιμπούσαν» όποιον περνούσε από κοντά τους.
Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους αναφέρουμε απλώς ότι ο κροκόδειλος έχει το πιο δυνατό δάγκωμα στον πλανήτη, πιο δυνατό ακόμη και από τον λευκό καρχαρία! Ναι μεν έχει 24 δόντια αλλά δεν μασάει την τροφή του, την ξεσκίζει και την καταπίνει αμάσητη.
Στο σύγχρονο Ισραήλ τους κροκόδειλους τους εκμεταλλεύονται τουριστικά αφού στη γείτονα χώρα υπάρχουν αρκετά πάρκα κροκοδείλων που λειτουργούσαν χωρίς σοβαρά προβλήματα. Λέμε λειτουργούσαν χωρίς προβλήματα, αφού το 2011 δεκάδες από τα χαριτωμένα σαρκοφάγα ερπετά δραπέτευσαν σκορπώντας τον τρόμο. Οι άτακτοι δραπέτες κροκόδειλοι έπρεπε να τιμωρηθούν! Κάποιοι πρότειναν να τους θανατώσουν, κάποιοι άλλοι όμως εισηγήθηκαν μια πιο σκληρή τιμωρία: να τους στείλουν εξορία… στην Κύπρο!
Γιατί όμως θέλουμε διακαώς να φτιάξουμε πάρκο κροκοδείλων στην Κύπρο; Γιατί η νήσος των Αγίων πρέπει ντε και καλά να μοντερνοποιηθεί για να μετεξελιχθεί σε νήσο των αγρίων;
Αυτό προσπαθούμε να εξετάσουμε παρακάτω, εστιάζοντας σε κοινές συνιστάμενες και «συγγένειες» ανάμεσα στον Κυπραίο και το κατ’ άλλα συμπαθές ερπετό.
Τα δάκρυά τους είναι απλώς έκκριση αδένων ως συνέπεια του αέρα που εισέρχεται στο στόμα τους την ώρα που τρώνε. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι δάκρυα λύπης για το θύμα τους. Στην Κύπρο δεν κλαίνε όσοι «τρώνε», αλλά όσοι δεν «τρώνε». Δάκρυα ενίοτε συναντούμε και στα μάτια όσων «τρώνε» και τελικά την «τρώνε». Όπως και οι κροκόδειλοι, όμως, ποτέ τα δάκρυα δεν είναι δάκρυα λύπης για τα θύματά τους.
Οι κροκόδειλοι δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες, οπότε αποβάλλουν θερμότητα από το στόμα. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά κοιμούνται με ανοικτό το στόμα! Όλοι έχουμε έναν θείο που αποβάλλει τη θερμότητα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, συνήθως μετά το τραπέζι της Κυριακής ή κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων της Βουλής!
Αν και συγκαταλέγεται στα ερπετά, ο κροκόδειλος έχει πιο στενή συγγένεια με τους δεινόσαυρους! Ένα στοιχείο που παραπέμπει 100% στην κυπριακή πολιτική σκηνή.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν προσπαθήσει (προφανώς ανεπιτυχώς) να μετατρέψουν κροκόδειλους σε κατοικίδια, βάζοντάς τους στα σπίτια τους! Κάτι ανάλογο μπορεί να δούμε στην Άχνα, ειδικά στην πρώτη απόδραση κροκοδείλων -ευχή όλων είναι να μην δούμε κροκόδειλο να σουλατσάρει στην Αγία Νάπα.
Υ.Γ. Φήμες ότι ο Εθνικός Άχνας έχει υπογράψει ήδη συμφωνία ώστε η νέα εμφάνιση της ομάδας να είναι sponsored by το δημοφιλές brand με το κροκοδειλούι κρίνονται ως αναληθείς. Το ίδιο ισχύει και για τις φήμες ότι θα αντικατασταθεί ο ύμνος της ομάδας με διασκευή γνωστότατου έντεχνου άσματος της Ζουγανέλλη και με σαφείς αναφορές στη δύναμη του νέου Προστάτη Άγ(ρ)ιου του χωριού. Φωτογραφίες με πανό που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτελούν ξεκάθαρα προϊόντα προπαγάνδας και καμία σχέση δεν έχουν με την αλήθεια, αναφέρει σε αιχμηρή ανακοίνωσή του ο ακριτικός σύλλογος.
Δ.Τ.