Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας για το σκοπιανό, ο σεισμός στην Ιαπωνία και οι εκπλήξεις του Μουντιάλ στα ματς της Κυριακής.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Νύχτα επεισοδίων, με διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή το βραδύ έξω από το κοινοβούλιο των Σκοπίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κρότου-λάμψης για να διασπάσει την ομάδα των διαδηλωτών. Μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας του πλήθους, μερικές διασκορπισμένες ομάδες συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε αρκετούς δρόμους στο κεντρικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Η αστυνομία είπε ότι οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πυροτεχνήματα, πέτρες και μπουκάλια στις δυνάμεις της και έκανε λόγο τραυματίες αστυνομικούς. Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε μέσω social media για να αντιταχθεί στη συμφωνία ονόματος που υπογράφηκε ενώ οι διαδηλωτές λένε ότι έπληξε την ταυτότητά τους και υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Γκιόργκε Ίβανοφ.

 

 

Τα σκορ-έκπληξη του Μουντιάλ (στα παιχνίδια της Κυριακής)

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ είναι γεγονός. Το Μεξικό χτυπώντας στην αντεπίθεση επικράτησε με 1-0 της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γερμανίας και πήρε σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα νοκ άουτ (δες περισσότερα ΕΔΩ).

Θύμα έκπληξης έπεσε χθες και η Βραζιλία. Η Ελβετία στάθηκε όρθια και  υποχρέωσε το Νεϊμάρ και την παρέα του σε ισοπαλία 1-1 στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην 2η θέση του ομίλου, πίσω από την Σερβία. Μία κεφαλιά του Τσούμπερ στο ξεκίνημα της επανάληψης «ακύρωσε» το προβάδισμα της Βραζιλίας και οι παίκτες της «σελεσάο» προσγειώθηκαν ανώμαλα στο ξεκίνημα της περιπέτειάς τους στα ρωσικά γήπεδα (δες περισσότερα ΕΔΩ).

 

 

Νεκροί και 100άδες τραυματίες από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι 9 ετών, και τουλάχιστον 200 άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας του σεισμού 6,1 βαθμών που έπληξε την Οσάκα -τη δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Ιαπωνίας- και περιοχές γύρω από αυτήν το πρωί της Δευτέρας, μεταδίδει η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Ο σεισμός έπληξε την Οσάκα λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί (02:00 ώρα Κύπρου), σε ώρα μεγάλης κίνησης, σταματώντας πολλά τρένα, διακόπτοντας τη λειτουργία πολλών εργοστασίων, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 170.000 νοικοκυριά και καταστρέφοντας σωλήνες του δικτύου υδροδότησης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ