Πάνε για σπουδές στα κατεχόμενα και τις ωθούν στην πορνεία

Τα συμπεράσματα έρευνας του «υπουργείου» εσωτερικών των κατεχομένων κατέδειξαν τα διαχρονικά προβλήματα επικρατούν στην άλλη πλευρά. 

 


Article featured image
Article featured image

Καμπαρέ στην κατεχόμενη Λευκωσία με νέον επιγραφές

Αύγουστος 2015/ Hurriyetdailynews

 

Όπως αναφέρει η έρευνα, φοιτήτριες ξένων χωρών που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για να φοιτήσουν στα παράνομα πανεπιστήμια των κατεχομένων, φαίνεται να εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση, χωρίς όμως να διευκρινίζονται τα πώς και τα γιατί.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας, αύξηση παρουσιάζουν και τα περιστατικά με σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες μέσω του αγοραίου έρωτα. 

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, στα συμπεράσματα αναφέρεται ότι το ψευδοκράτος υστερεί σε «νομοθεσίες» εναντίον της εμπορίας ατόμων και «νομοθεσίες» για την καταδίκη τέτοιων περιπτώσεων και προτείνεται η έκδοση ειδικών εντύπων σε διάφορες γλώσσες για την ενημέρωση γυναικών και παιδιών για το θέμα αυτό ενώ αναμένεται να τεθεί και σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή για θύματα εμπορίας ατόμων. 

Σχετικά με το θέμα της πορνείας αναφέρεται ότι οι γυναίκες που έρχονται στα κατεχόμενα για να εργαστούν σε νυχτερινά κέντρα αλλά εξαναγκάζονται να δουλέψουν ως «δούλες του σεξ», πρέπει να εξετάζονται ιατρικά, να έχουν συναντήσεις με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι θα τους ενημερώνουν για τα δικαιώματά τους, ενώ θα τους δίνονται οι διαβεβαιώσεις ότι υπάρχουν «υπηρεσίες» στις οποίες μπορούν να καταφύγουν σε περίπτωση καταπάτησης των δικαιωμάτων τους ή σε περίπτωση κακοποίησης τους. 

Αναφέρεται ακόμα ότι πολλές φοιτήτριες που φοιτούν σε «πανεπιστήμια» του ψευδοκράτους εκπορνεύονται με το ζόρι, με αποτέλεσμα να υπάρχει και αύξηση στα περιστατικά σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών ανάμεσα στους νέους, και θα διεξαχθεί έρευνα τον Σεπτέμβριο, σε συνεργασία «υπουργείων» εσωτερικών και παιδείας για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης.

Προτείνεται ακόμα όπως οι εξετάσεις αίματος και ο ιατρικός έλεγχος κάθε φοιτητή που φοιτά στα κατεχόμενα γίνει, μετά από τροποποίηση «νόμου» υποχρεωτικό κριτήριο εισδοχής σε «πανεπιστήμια».

 

Με πήροφορίες από ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ